Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
narančasti alarm

Obilna tuča pogodila je Sloveniju, nevrijeme stiže i u Hrvatsku

Foto: Facebook
1/3
21.05.2022.
u 20:03

U zagrebačkoj i osječkoj regiji moguća su jača grmljavinska nevremena te se građane upozorava da budu spremni na potencijalnu štetu

Snažno nevrijeme pogodilo je Sloveniju gdje je padala vrlo obilna tuča, a nevrijeme polako ulazi i na sjeverozapad Hrvatske, javlja IstraMet. 

U Hrvatskoj je danas bilo pretežno sunčano, a osobito u Dalmaciji, no kasno poslijepodne i navečer mjestimice se očekuju pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u središnjim i istočnim predjelima gdje je lokalno moguće i nevrijeme, javio je ranije DHMZ. 

U zagrebačkoj i osječkoj regiji moguća su jača grmljavinska nevremena te se građane upozorava da budu spremni na potencijalnu štetu koju takva nevremena donose te da se zaštite od munja. Napominju da su moguća oštećenja na imovini te na drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Također su mogući prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu. 

Narančastom bojom, koja upućuje na opasno vrijeme označene su na karti DHMZ-a upravo zagrebačka i osječka regija, dok su karlovačka i gospička označene žutom bojom koja označava potencijalno opasno vrijeme. Upozorenje zbog mogućeg nevremena dobili su i brojni korisnici Hrvatskog Telekoma koji je pozvao korisnike da zaštite opremu.

- Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje preporučamo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice - stoji u SMS-u koji je HT poslao svojim korisnicima.

Uz ranije navedene četiri regije, za nedjelju je žuto upozorenje izdano i za kninsku regiju.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije