Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASKOL u Syrizi

Tsiprasove reforme opet spašava oporba

Alexis Tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
22.07.2015.
u 23:00

Grčki parlament prošloga je tjedna usvojio plan o ekonomskim reformama i proračunskim uštedama, a sada se glasalo o reformi pravnog sustava i usvajanju direktive EU vezane za banke i zaštitu štediša

Grčki parlament noćas je glasao o reformama dogovorenim između premijera Alexisa Tsiprasa i vjerovnika kako bi dobili zeleno svjetlo za treći program pomoći težak 86 milijardi eura.

Po raspoloženju u parlamentu prijedlog je trebao biti tijesno usvojen zahvaljujući podršci oporbe, dok je Tsiprasova stranka podijeljena pa se očekuje da će najmanje 38 od 149 zastupnika vladajuće Syrize glasati protiv reformi. Da bi prijedlog bio usvojen, potrebno je 120 glasova, a Tsipras je na prebrojavanju prije glasanja imao 123 glasa.

Grčki parlament prošloga je tjedna usvojio plan o ekonomskim reformama i proračunskim uštedama, a sada se glasalo o reformi pravnog sustava i usvajanju direktive EU vezane za banke i zaštitu štediša.

>>Tsipras je čitao Karla Marxa, a ne Bismarcka, pa ne zna što su to pregovori neravnopravnih

>>Tsipras smijenio ministre koji su glasali protiv sporazuma

Komentara 6

Avatar Sunčica
Sunčica
23:18 22.07.2015.

unatoč tome što je Syriza sada podijeljena, nakon smjene ministara i blagoslova pravoslavnih popova, ta stranka je ojačala i skočila na prvo mjesto po svim anketama..dokaz da narod ipak većinom podržava Tsiprasa, a ne Varoufakisove buntovnike

NE
neboiznadzagreba
23:32 22.07.2015.

Raskol zdrave pameti, kakva je to vlada kojoj oporba konstantno osigurava glasove; da su Grci htjeli sadašnju oporbu na vlasti, ona bi imala većinu i bila vlada.

MH
mrtav-hladan
06:55 23.07.2015.

Grcka je jedina zemlja na svijetu u kojoj se mirovina od oca kad umre može prenjeti na sina ili nekog od rodbine ..!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije