Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČILA SE POVUĆI

Nije bila premijerka ni dva mjeseca, ali će do kraja života dobivati 115.000 funti godišnje

British Prime Minister Liz Truss announces her resignation, outside Number 10 Downing Street, London
Foto: Toby Melville/REUTERS
1/3
21.10.2022.
u 00:11

Jedini uvjet za ovu izdašnu naknadu je da ste služili kao britanski premijer, što je Truss postigla, na šest tjedana.

Iako je dužnost premijerke Ujedinjenog Kraljevstva obnašala tek 44 dana, Liz Truss ispunjava sve uvjete za doživotnu godišnju stipendiju od 115.000 funti. Prema službenom pravilniku britanske vlade, svi bivši premijeri imaju pravo na godišnji džeparac koji je namijenjen kao naknada za troškove koje su nakupili za vrijeme mandata. Jedini uvjet za ovu izdašnu naknadu je da ste služili kao britanski premijer, što je Truss postigla, na šest tjedana.

Podsjetimo, Liz Truss danas je podnijela ostavku na konferenciji koju je sazvala pod pritiskom ostalih ministara i zastupnika u parlamentu u kojima pozivaju na njenu ostavku. Jutros je više zastupnika javno pozvalo premijerku da odstupi s dužnosti. Truss nije bila omiljena niti u narodu, a prema anketi agencije YouGov, podršku joj je davao tek svaki deseti birač.

VIDEO: Britanska premijerka Liz Truss podnijela ostavku nakon 44 dana vladavine


 

Komentara 10

CH
chupakabra
23:12 20.10.2022.

Svijet je otišao u k...c sa vrijednostima kada političari za 44 dana dobijaju toliki novac a ljudi za cijeli radni vijek niti polovicu toga.

Avatar anlaser
anlaser
23:15 20.10.2022.

Nije žena sama izmislila zakon . Posrećilo joj se , kao i mnogim hrvatskim političarima !

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
00:31 21.10.2022.

Imaju peneze englezi iz kolonizacije i placke uz stoljeca . Samo da im sve ide u k... pricam ja za puno engleza ,gube volju sa svim. Prepuno je eu njima pogodovao uz izlazak. Ko mi slovencima za pristanak . Al tako je kad neki neigraju sah na pobjedu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije