Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPA PROTIV AMERIKE

Trumpu unatoč – najveći sponzor terorizma je S. Arabija

14.06.2017.
u 07:18

Nakon Saudijaca radikalne islamiste najviše financiraju Kuvajt i Katar, piše ugledni njemački list Suddeutche Zeitung

Unatoč tome što američki predsjednik Donald Trump i dalje tvrdi kako je Katar glavni financijaš terorizma, prema najnovijim izvještajima zapadnih obavještajnih službi, na prvom mjestu ipak je Saudijska Arabija, danas glavni saveznik Donalda Trumpa, zatim Kuvajt, a Katar je na trećem mjestu.

Osim što to čine u BiH, i na Kosovu i u Makedoniji pa čak i u Crnoj Gori pa i u Albaniji, saudijski misionari i bogati šeici, preko raznih humanitarnih i vjerskih udruga, traže zemljišta i grade džamije i vjerske objekte u kojima propovijedaju selefijsko-vehabijsku ideologiju kakvu nosi teroristička organizacija Islamska država i Al-Qa’ida. Iako nema točnih podataka o broju takvih džamija na području bivše Jugoslaviji, a najviše u BiH.

Kako na području bivše Jugoslavije, Saudijci po istom principu rade i u zapadnoeuropskim zemljama. Prema pisanju njemačkog Süddeutsche Zeitunga, u Njemačkoj planiraju izgraditi 200 novih džamija u kojima Saudijci žele propovijedati radikalni islam. Od 2015. godine do danas, u Njemačku je došlo više od milijun izbjeglica od kojih je 80 posto muslimana.

Komentara 20

GV
golub Vaso
08:17 14.06.2017.

otkrivamo toplu vodu, a koliko su političara i medija kupili po Europi, bez toga ne bi bilo ništa od širenja terorizma

Avatar raco
raco
08:39 14.06.2017.

zašto onda EU ne uvede već sankcije Saudijskoj Arabiji na izvoz oružja?

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
08:01 14.06.2017.

Tesko je znati koja drzava je prva Saudijska Arabija, Izrael ili SAD ,ostali su zrno pjeska. Vehabije u BiH (koliko sam uspio saznati) ne primaju svaki mjesec ista primanja u domacoj valuti tj u markama ali ni u eurima nego striktno u protuvrjednosti americkog dolara .Tako bolje biti vehabija nego rintati na bausteli ,a jadna i cemerna EU kolonija ne smije pisnuti o tom od gazde.A te price o Trumpu su postale smjesne, on je samo lutka kao sto je bio i Obama i Bush i mnogi drugi osim Kenedija,obicni goyimi koji su shvatili da se ne isplati doziviti sudbinu Kenedija. Nece to stati samo na islamskom terorizmu. Cekajte jos malo kad se ponovo aktivira katolicka teroristicka organizacija IRA u Britaniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije