Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SAMO 10 DANA

Novi šok iz Bijele kuće: Trumpov novi direktor komunikacija dao ostavku!

Anthony Scaramucci
Foto: DPA/Pixsell
1/3
31.07.2017.
u 21:12

Scaramuccijeva ostavka došla je nakon što je prošlog tjedna izvrijeđao kolege u Trumpovoj administraciji

Direktor komunikacija Bijele kuće Anthony Scaramucci smijenjen je u ponedjeljak samo deset dana nakon što ga je predsjednik Donald Trump imenovao na to mjesto.

"Scaramucci odlazi s mjesta direktora komunikacija Bijele kuće", objavila je glasnogovornica Sarah Sanders dodavši da Scaramucci smatra "da je najbolje omogućiti predstojniku ureda Bijele kuće Johnu Kellyju čistu situaciju i dati mogućnost da sam gradi svoj tim".

Do odlaska Scaramuccija s dužnosti dolazi upravo na zahtjev umirovljenog generala Johna Kellyja, koji je u ponedjeljak postao novi predstojnik ureda Bijele kuće, objavio je New York Times.

Bivši financijer na Wall Streetu, imenovan prije desetak dana, Scaramucci je krajem prošloga tjedna prostačkim jezikom napao dotadašnjeg predstojnika ureda Bijele kuće Reincea Priebusa i glavnog Trumpova stratega Stevea Bannona, objavio je New York Times nakon telefonskog razgovora Scaramuccija i novinara tog lista.

Trump je u ponedjeljak za predstojnika ureda imenovao Kellyja, umirovljenog generala, kojeg je pohvalio za njegov rad u ministarstvu domovinske sigurnosti i smanjenje broja osoba koje ilegalno prelaze južnu granicu SAD-a, te provedbu zabrane ulaska za izbjeglice i državljane nekoliko većinski muslimanskih zemalja. 

"On će, nemam dvojbe, odraditi spektakularan posao kao predstojnik ureda", rekao je Trump novinarima u kratkoj izjavi u Ovalnom uredu nakon što je Kelly položio prisegu.

"S vrlo kontroverznom situacijom bilo je vrlo malo prijepora, što je po sebi doista zadivljujuće", rekao je Trump.

Očekuje se da Kelly uvede više discipline u Trumpovu Bijelu kuću.

Trump je prošlog tjedna objavio da će Kelly zamijeniti Priebusa nakon posebno kaotičnog tjedna u kojem njegov prvi zakonodavni prijedlog, reforma zdravstvenog sustava, nije uspio proći glasovanje u Kongresu.

Komentara 15

SA
sinisa_a
23:34 31.07.2017.

Zasto nazivati šok? Uobičajeni slijed dogadanja.

DU
Deleted user
23:54 31.07.2017.

Kratko receno:dobio "nogu"!

PL
@ploto@
08:42 01.08.2017.

Btw.,Scaramucci je tipični pripadnik Wall Streeta.U nastupu beskrajno bahat i bezobrazan čemu sigurno doprinosi i kutura kokaina,koju redovito njeguju pripanici bankarske sekte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije