Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Trump stvara Svemirske snage, Putin taj potez naziva kazalištem

Zakon kojim će Trump ispuniti svoj veliki cilj prošao je Predstavnički dom Kongresa, a za njega su glasale obje stranke. Američki predsjednik već dulje vrijeme najavljuje “selidbu” vojske u svemir
13. prosinca 2019. u 09:12 10 komentara 938 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Svemirske snage postaju šesta grana američke vojske! Nakon brojnih inicijativa američkog predsjednika Donalda Trumpa, u srijedu je Predstavnički dom Kongresa usvojio zakon o financiranju Ministarstva obrane u 2020. u kojem se i službeno uspostavljaju američke Svemirske snage. Zakon koji je u obrambene svrhe namijenio 738 milijardi dolara za sljedeću godinu, dobio je podršku obje stranke. Za njega je glasalo 377 zastupnika, a 48 bilo je protiv. Sljedeći tjedan o njemu bi trebao glasati Senat, a Trump je rekao da će ga potpisati čim prođe oba doma parlamenta.

Vladimir Putin SJEĆANJE Putin upozorava na drugu Srebrenicu ako Kijev ne usvoji zakon o amnestiji

Američka vojska posljednji je put novu granu uspostavila još nakon završetka Drugog svjetskog rata, 1947., kada su se u poseban sustav ustrojile Zračne snage (U.S. Air Force). Upravo se od te grane najveće vojske na svijetu očekuje da će za potrebe Svemirskih snaga izdvojiti najviše osoblja koje će prijeći u novi sustav. Na početku, očekuje se, Svemirske snage imat će 200 zaposlenih, od kojih će 151 osoba biti iz Zračnih snaga, 24 iz vojske, 14 iz Mornarice te devet zaposlenika Pentagona i obavještajnih službi. Očekuje se da će na kraju čak 15 tisuća ljudi prijeći iz Zračnih u Svemirske snage.

Prošli je tjedan i NATO proglasio svemir “domenom operacija”, petom po redu nakon kopna, zraka, mora i interneta. Prema nekim analitičarima, objava NATO-a zakasnjeli je odgovor na rastuće ambicije koje Kina i Rusija imaju u svemiru. Zato je i ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio na djelovanje SAD-a, rekavši da ta zemlja svemir vidi kao “vojno kazalište”. Dvije zemlje dosad su svemir većinom koristile da bi jedna drugu špijunirale.

VIDEO Ovako mega oluja Dorian izgleda iz svemira:

Hrvatska - Španjolska
SLAVE NASLOV
Pogledajte što španjolski mediji pišu nakon pobjede, dotaknuli se i hrvatskog ponosa
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • antepravda:

    Amerinkanci su tehnološki ispred svih najmanje pedeset godina.

  • zimerman:

    Samo naprijed ameri uvijek ste bili ispred svih u svim oblastima i svaka vam čast .Koristim vaš kompjuter kojeg ste vi izmislili ,.Koristim vaš internet kojeg ste vi izmislili ,koristim vaš GPS kojeg ste vi izmislili ,koristim vaš mobilni telefon ... prikaži još!efon koji je naj bolji na svijetu. Koristim vaše brendove da izgledam i i osjećam se cool .Slušam vašu muziku zato što je dobra , gledam vaše filmove i td ,itd . Postujem drugu stranu ali me ništa ne veže sa njima .

  • vorda400:

    I Reagan je isto imao takve "projekte" uglavnom su služili za prikrivanje akcija i financiranje CIA misija po svijetu