Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16 žena ruši Trumpa

Trump: Samo ih zgrabi za ‘ribicu’, ako si poznat, neće se opirati

Foto: Reuters/PISELL
1/10
16.12.2017.
u 19:13

U pripremi je dokumentarni film u kojemu aktualnog američkog predsjednika mnoge žene optužuju za seksualno zlostavljanje. Melania je stajala do njega kada me primio za stražnjicu – optužuje Mindy McGillivray, žena koja je odlučila progovoriti.

Samo ih zgrabi za ‘ribicu’, a ako si poznat, neće se opirati”, ovako je američki predsjednik Donald Trump sažeo svoj odnos sa ženama.

Kada se prije dva mjeseca otvorio skandal sa seksualnim uznemiravanjem i zlostavljanjem koje je godinama provodio hollywoodski producent Harvey Weinstein, malo je tko slutio da će to pokrenuti lavinu optužbi prema poznatima, bogatima i slavnima. U međuvremenu za seksualno uznemiravanje optuženi su i James Tobak, Ben Affleck, Dustin Hoffman, Chris Savino, Roy Price... Zvijezda “Kuće od karata” Kevin Spacey optužen je ne samo za uznemiravanje već i za pedofiliju prema dječacima, a Hollywood definitivno više nije isti. No sve je ovo, prilično je izgledno, samo pripremanje terena kojim bi se, uz pomoć optužbi za seksualno uznemiravanje mogao “skinuti” najveći cilj – američki predsjednik Donald Trump.

Prije nekoliko dana objavljen je trailer dokumentarca koji bi trebao biti objavljen sljedeće godine, u kojem 16 žena optužuje Trumpa da ih je seksualno napadao ili uznemiravao, a optužbe idu od toga da im je nenajavljeno ulazio u sobe dok su se preodijevale, do optužbi da im je zavlačio ruku pod suknju i na silu ih ljubio. Ne treba dvojiti da za ovakve optužbe ima osnovanog materijala jer Trump se s njima nosi još od osamdesetih godina, u vrijeme dok nije ni pomišljao da će se jednog dana naći na čelu najmoćnije svjetske velesile. Tri je puta bio zbog ovih optužbi i pred sudom, no nijednom proces nije doveden do kraja, sva tri puta postigao je izvansudsku nagodbu.

Prva ga je za silovanje tužila njegova tadašnja supruga Ivana Trump, i to tijekom brakorazvodne parnice. Desetak godina potom, sredinom devedesetih, tužila ga je poslovna žena Jill Harth, koja je kasnije povukla optužbu za što je dobila novac. Treća je tužiteljica bila Summer Zervos koja se kasnije također povukla iz procesa. Ipak, i Harth i Zevos nastupile su u dokumentarcu koji bi mogao biti žestok udarac Trumpu.

1/9

– U jednom trenutku snažno me uhvatio, privukao i počeo ljubiti u usta – tvrdi Zevos na snimci koja će biti dio filma. Od 16 žena koje javno istupaju protiv američkog predsjednika dio svjedočenja još je šokantniji.
– U to vrijeme nisam ni znala tko je Donald Trump. Nalazio se kraj mene i najednom je zavukao ruku ispod moje suknje. Preko gaćica mi je dirao vaginu. Bilo je užasno – kaže Kristin Anderson koja je, kako kaže, imala iskustvo s Trumpom prije desetak godina. U to vrijeme Donald se vrlo intenzivno bavio i svojim poslom vezanim uz izbor za Miss. A to je, kažu neke od svjedokinja, vrlo bezobzirno koristio.

– Bile smo u svlačionici, neke od nas bile su u toplesu, neke potpuno gole. Presvlačile smo se i spremale za izlazak na scenu. U tome je trenutku Trump samo uletio unutra i počeo nas razgledavati. Ne mogu opisati koliko sam se u tome trenutku osjećala poniženo i posramljeno – kaže Tasha Dixon, dok druga natjecateljica na izboru za Miss Cassandra Searles tvrdi da ju je neprestano hvatao za stražnjicu, ali i zvao u svoju hotelsku sobu. – Melania je stajala do njega kada me primio za stražnjicu – optužuje Mindy McGillivray.

Ni jedna od ovih optužbi nije nova, sve su više ili manje izašle na svjetlo dana tijekom predizborne kampanje, plasirane kada se vjerovalo da će one biti završni udarac Trumpu u drugom krugu izbora. Kriva procjena. Optužbe, koje je Trump nazvao “lažnim vijestima”, nisu se “uhvatile” među biračima, kao što mu nije preveliku štetu nanijela ni objava audiosnimke u pripremi jedne televizijske emisije. Tada je Trump jednom od voditelja koji ga je trebao intervjuirati opisao svoj odnos prema ženama rekavši kako “on može ženama učiniti sve”.

– Samo ih počnem ljubiti... Ne čekam, samo ih zgrabim za “ribicu” – čuje se Trump kako govori voditelju.
Nakon što je snimka objavljena, tvrdio je da je riječ o “muškim razgovorima koje svi muškarci vode” i potom se ispričao svim ženama na grubom i prostom rječniku, no zanijekao je da je ikada doista bio napastan.

Komentara 23

DU
Deleted user
19:17 16.12.2017.

Možete pjevati borbene, Trump ostaje.

Avatar alien79
alien79
19:26 16.12.2017.

Jel i Bruno šimleša među tih 16 žena?

Avatar kaznitelj
kaznitelj
20:03 16.12.2017.

Ženske dobro znaju da je pica najsofisticiranije oruđe sa postizanje cilja,maksimalno to koriste,a onda kad konačno postanu bogate i slavne počnu glumiti čednost i ovako optuživati likove koje su koristili kao stepenice ka uspjehu...licemjerje na najjače..Jbt,od žena su licemjerniji samo Hrvati ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije