Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOBAR SAM U GRADITELJSTVU'

Trump: Protjerat ćemo 3 milijuna ilegalnih imigranata i dignuti zid na granici s Meksikom

trump
13.11.2016.
u 18:57

Na nekim mjestima bi mogle biti "ograde", ali "zid je prikladniji", istaknuo je Trump u razgovoru za CBS

 Novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump rekao je da će protjerati 3 milijuna ilegalnih imigranata, u razgovoru za televizijsku mrežu CBS koji se vodio u petak, a emitirat će se u nedjelju.

"Ljude koji su kriminalci i imaju sudske dosjee, koji su članovi bandi, krijumčari droge (...) kojih je sigurno dva, a možda i tri milijuna, protjerat ćemo iz naše zemlje ili ćemo ih zatvoriti", rekao je Trump u CBS-ovoj emisiji "60 minuta" koja će se prikazati u nedjelju navečer.

Potvrdio je da će podići "zid" na granici s Meksikom kako bi smanjio priljev ilegalnih imigranata.

Na nekim mjestima bi mogle biti "ograde", ali "zid je prikladniji", istaknuo je.

"Dobar sam u graditeljstvu", našalio se vlasnik Trump Organizationa, velike mreže hotela i luksuznih zgrada.

Trump je u kampanji obećao da će izgraditi zid na meksičkoj granici i natjerati Meksiko da "u cijelosti" financira gradnju.

Usto je obećao da će već prvog dana boravka u Bijeloj kući izgnati oko dva milijuna "kriminalaca" bez osobnih isprava, na skupu krajem kolovoza u Phoenixu, u Arizoni, američkoj saveznoj državi koja graniči s Meksikom.

No bivši predsjednik Zastupničkog doma Newt Gingrich, kojega spominju kao kandidata za državnog tajnika, rekao je ovaj tjedan da Meksiko najvjerojatnije neće financirati izgradnju zida. Kratko je rekao da taj prijedlog nije bio ništa drugo doli "super sredstvo u kampanji".

Komentara 25

DU
Deleted user
19:23 13.11.2016.

Potpuno se slažem s Trumpom. Ti ilegalci su sada na ulicama Amerike i prosvjeduju "protiv njega" a novine nas uvjeravaju da su to amerikanci!

AN
anticenzura
19:31 13.11.2016.

Ti ilegalci su ogromna steta za drzavu. Ne placaju porez i nikakve doprinose drzavi, ni oni ni gazde im gdje radu, a ima ih na milione na crno. I onda uzimaju njih poslodavci, a gradjani nemaju posla. Ima pravo covjek da stavlja na mjesto svoju zemlju. Priimiti ce ih Merkelica, kada cuje da ih on salje kuci.

HD
HR-Diaspora
19:41 13.11.2016.

Taj problem su stvorili prijasnji vladari te drzave, a sad trump ispadne kao smrad kad oce rijesit taj problem. razumijem ilegalce, ali na ovo su morali prije ili kasnije racunat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije