Naslovnica Vijesti Svijet

Trump planira ukinuti mogućnost stjecanja državljanstva rođenjem

"Mi smo jedina država u svijetu gdje osoba može doći, roditi dijete i dijete postaje državljaninom SAD-a idućih 85 godina uz sve povlastice koje uz to idu", izjavio je Trump
30. listopada 2018. u 14:32 11 komentara 387 prikaza
Donald Trump
Foto: Ron Sachs/DPA/PIXSELL

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u intervjuu objavljenom u utorak kako je njegova administracija pokrenula proces ukidanja stjecanja državljanstva rođenjem.

Podržava Trumpa Kanye West dizajnirao odjeću s antidemokratskim motivima

U intervjuu za Axios, Trump je rekao kako surađuje s pravnim savjetnicima kako bi okončao takvu praksu koja postoji od 1968. i propisuje da se državljanstvo automatski dodjeljuje svakoj osobi rođenoj na teritoriju SAD-a.

"Mi smo jedina država u svijetu gdje osoba može doći, roditi dijete i dijete postaje državljaninom SAD-a idućih 85 godina uz sve povlastice koje uz to idu", izjavio je Trump."Smiješno je i moramo to ukinuti... proces je u tijeku i dogodit će se potpisivanje izvršne naredbe", rekao je.Suprotno Trumpovom uvjerenju, desetci zemalja u svijetu nude neograničeno državljanstvo rođenjem, uključujući Kanadu i Meksiko.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
 • Toni70:

  Konačno da se i Ameri8 malo opamete ; eto koliko dugo su morali čekati na pravu osobu da to promijene...

 • Avatar Asterix
  Asterix:

  Potpuno je u pravu. Kod nas je bitan podatak mjesto fizičkog rođenja iako se tamo rođen samo zato što u manjim mjestima nema bolnice. Statistički je točno ali ne određuje te grad u kojemu si rođen već mjesto gdje ti ... prikaži još! žive roditelji i gdje si odrastao.

 • Deleted user:

  Bravo Trump. Drzavljanstvo mora da se zaradi primjerstvom, teskim radom i rodoljublju. Nemozes dati netkome drzavljanstvo koji ce ti sutra gaziti, paliti ili pljuvati po zastavi. Cestitam.