Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSTREMNA LJEVICA

Trump najavio da će pokret 'Antifa' proglasiti terorističkom organizacijom

People loot property during nationwide unrest following the death in Minneapolis police custody of George Floyd, in Los Angeles
Foto: KYLE GRILLOT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
31.05.2020.
u 22:30

"Anarhisti pod vodstvom Antife brzo su svladani. Gradonačelnik je to trebao učiniti već prve večeri pa ne bi bilo nikakvog problema", tvitao je također Trump u subotu.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u nedjelju da će njegova administracija uvrstiti krajnje lijevi pokret "Antifa" (antifašisti) na američku listu terorističkih organizacija.

"Sjedinjene Države će (pokret) Antifa uvrstiti u skupinu terorističkih organizacija", napisao je Trump na Twitteru pošto je ovih dana optuživao taj pokret i druge "ekstremiste" za nerede tijekom prosvjeda zbog pogibije 46-godišnjeg crnca za koju su odgovorni bijeli policajci.

>> VIDEO Sukob prosvjednika s policijom

Američki predsjednik je u nizu objava na Twitteru čestitao redarstvenim snagama zbog toga što su u subotu navečer u Minneapolisu uspjeli uspostaviti kontrolu u gradu. "Anarhisti pod vodstvom Antife brzo su svladani. Gradonačelnik je to trebao učiniti već prve večeri pa ne bi bilo nikakvog problema", napisao je.

Smjerao je na Jacoba Freyja, demokratskog gradonačelnika tog velikog grada na sjeveru zemlje, odakle su se proširili prosvjedi nakon kobnog uhićenja 46-godišnjeg Georgea Floyda, kojega je strašna snimka obišla svijet. Policajac Derek Chauvin, bijelac, koji na snimci nekoliko dugih minuta koljenom pritišće Floydov vrat, uhićen je u petak i optužen za "ubojstvo iz nehata".

Ministar pravosuđa William Barr rekao je u priopćenju da je FBI zadužen da pronađe organizatore nereda. "Nasilni neredi koje su organizirali i vodili Antifa i slične skupine (...) je unutarnji terorizam i tako će mu se i pristupati", istaknuo je u priopćenju.

Komentara 3

DU
Deleted user
09:04 01.06.2020.

I istok i zapad koriste razne organizacije koje imaju na"špagici" i vuku po potrebi, to smo valjda već naučili. Sada smo naučili kako se svaka situacija može iskoristiti za "svoje" potrebe uz pomoć tih organizacija, ali i kako najveća demokracija učinkovito rješava taj problem i naravno da je istok tako riješavao sve bi zapadne novine brujale o nedemokratičnom rješavanju problema i obratno.

ZA
Zapadnjak
07:55 01.06.2020.

Slazem se s trumpom i oko antifa-e i oko narkokartela recimo, ali me zanima kakav je tocno pravni okvir za ovu pricu... u demokraciji nitko nije vjecno na vlasti pa me zanima mogu li se demokrati jednog dana osvetiti tako da konzervativne organizacije proglasavaju teroristickim...

DU
Deleted user
23:27 01.06.2020.

Hehe...budi se istok i zapad, budi se sjever i jug, koraci tutnje u napad, naprijed uz druga je drug....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije