Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki predsjednik

Trump: EU nanosi podjednako štete u trgovini kao Kina

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
01.07.2018.
u 21:25

Strašno je što nam rade. Svi na neki način volimo Europsku uniju, ali te zemlje s nama loše i nepravedno postupaju, kaže Trump

Američki predsjednik Donald Trump je u razgovoru objavljenom u nedjelju usporedio trgovinske metode Europske unije s kineskima.

"Europska unija čini vjerojatno podjednako zla kao Kina, samo što je manja", izjavio je Trump za Fox News.

"Europljani su prošle godine imali trgovinski suficit (s SAD-om) od 151 milijardu dolara, a osim toga mi trošimo cijelo bogatstvo na NATO da ih zaštitimo", dodao je.

"Strašno je što nam rade. Svi na neki način volimo Europsku uniju, ali te zemlje s nama loše i nepravedno postupaju", objasnio je.

Donald Trump
1/6

On je opravdao svoju odluku uvođenja trgovinskim partnerima Sjedinjenih Država carine na čelik i aluminij. "Da ih ne primjenjujemo za sve, onda bi zemlje proizvođači preko drugih zemlja izbjegavale carine i tu bi gubili puno vremena", rekao je.

"Europljani ne žele naše poljoprivredne proizvode. Iskreno oni imaju svoje poljoprivrednike i žele ih zaštititi. A mi ne štitimo naše", rekao je.

Trump je također spomenuo automobilsko tržište i naveo njemačke marke, dok oni navodno u tu zemlju ne uspjevaju izvesti američke automobile.

On mjesecima vodi ofenzivu na svim poljima trgovine protiv Kine koju optužuje za krađu intelektualnog vlasništva, ali i protiv Europljana i Kanađana.

Američki predsjednik je ponovo istaknuo da će europskim tvrtkama koje nastave poslovati s Iranom biti uvedene sankcije.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar gospon Fulir
gospon Fulir
00:57 02.07.2018.

Pa kad Amerikanci naprave pošteni auto, slobodno neka ga šalju! Sadašnja govna nam ne trebaju

NO
nogogaz
08:20 02.07.2018.

Zemlja migranata se bori protiv svojih korijena... neprocenljivo!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:50 01.07.2018.

ovaj je kao i Srbi, svi ih nrze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije