Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET U BIJELOJ KUĆI

Washington Post tvrdi: Trump je nagovarao Macrona da izađe iz EU

Macron i Trump
Reuters/Pixsell
29.06.2018.
u 20:31

Trump mjesecima napada EU i ističe nepravedne trgovinske postupke, posebice u automobilskom sektoru.

Tijekom susreta u travnju u Bijeloj kući američki predsjednik Donald Trump nagovarao je francuskog kolegu Emmanuela Macron da napusti Europsku uniju i da zaključi bilateralni trgovinski sporazum sa Sjedinjenim Državama, prenosi u petak Washington Post.

"Zašto ne odeš iz EU", navodno je Trump upitao Macrona, francuskog čelnika koji je izabran upravo na temelju proeuropskog programa.

Navodi se to u članku Washington Posta koji se poziva na izjave dvojice europskih dužnosnika. Jedan diplomatski izvor je agenciji France presse potvrdio sadržaj tog razgovora. Trump mjesecima napada EU i ističe nepravedne trgovinske postupke, posebice u automobilskom sektoru.

"Jasno je da je Europska unija osnovana kako bi iskoristila Sjedinjene Države", rekao je Trump u srijedu navečer na skupu u Sjevernoj Dakoti.

Izabran pod sloganom "Amerika prva" Trump redovno napada multilateralne organizacije i NATO. Tijekom nedavnog summita G7 u Kanadi rekao je svojim zapadnim kolegama da je Sjevernoatlanstki savez podjednako loš kao Alena, sjevernoamerički sporazum o slobodnoj trgovini.

Macron i Trump
1/34

 

Komentara 17

MO
morejeslano
21:23 29.06.2018.

Hr.exit prije nego Plenković otvori sabirne centre sa migrantima u Hrvatskoj.

DU
Deleted user
20:59 29.06.2018.

Pa to svi znaju... zavadi pa vladaj... SAD ne trguju više ako sami moraju da se natječu. A svima su propovjedali kako je globalizacija svjetske trgovine najbolje za sve... sad je dobra za sve osim njih same... Ali neke se stvari ne mogu vratiti na situaciju pedesetih godina prošlog stoljeća.

Avatar Ujkan
Ujkan
21:36 29.06.2018.

Trump je baš pronašao pravu osobu za nagovaranje izlaska iz EUrupe. Žrtva pedofilije i izdanak judeomasonerije Makaron postavljen je tu gdje jest kako bi sačuvao ovu zločinačku tvorbu, a ne ju oslabio ili uništio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije