Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u tokiju

Svi su pratili kako će Trump pozdraviti japanskog cara. Nije napravio što i Obama

Foto: Reuters
1/3
06.11.2017.
u 15:00

Car je prilikom susreta s Trumpom izgledao radostan, pun blagosti i topline, dodaje dpa.

Američki predsjednik Donald Trump i supruga Melania sastali su se u ponedjeljak s japanskim carom Akihitom i caricom Michiko u Carskoj palači u Tokiju, a umjesto dubokog naklona, Trump je cara pozdravio kimanjem glave i srdačnim rukovanjem te ga u više navrata potapšao svojom lijevom rukom.

Kako piše dpa, Amerikanci mora da su pažljivo pratili hoće li se Trump duboko nakloniti 83-godišnjem caru, "simbolu države", kako što je to 2009. učinio tadašnji predsjednik Barack Obama i naišao na oštre kritike konzervativaca.

Car je prilikom susreta s Trumpom izgledao radostan, pun blagosti i topline, dodaje dpa.

"Iako dvije zemlje imaju povijest međusobnog ratovanja, Japan je postao ovo što je danas zahvaljujući prijateljskim odnosima i potpori SAD-a", kazao je car čije riječi prenosi Carska agencija.

Na pitanje o posjetu Japanu, Trump je odgovorio da se sve dobro odvija i da američko-japanski odnosi nisu nikada bili bolji. Trumpa se dojmila carska rezidencija u samom središtu Tokija koju je dizajnirao arhitekt iz Tokija i koja je dovršena 1993, dodaje Carska agencija.

Prema japanskom ustavu, car je "simbol države i jedinstva naroda" Japana, bez ikakve političke moći.

1/7
Ključne riječi

Komentara 4

M3
Miške 3
16:52 06.11.2017.

a Melanija Ma kita.

RA
rankovic
17:28 06.11.2017.

trump-i-kita

Avatar ivek
ivek
22:35 06.11.2017.

di je Todoric

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije