Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Svi su pratili kako će Trump pozdraviti japanskog cara. Nije napravio što i Obama

Car je prilikom susreta s Trumpom izgledao radostan, pun blagosti i topline, dodaje dpa.
06. studenoga 2017. u 15:00 4 komentara 4670 prikaza
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/3

Američki predsjednik Donald Trump i supruga Melania sastali su se u ponedjeljak s japanskim carom Akihitom i caricom Michiko u Carskoj palači u Tokiju, a umjesto dubokog naklona, Trump je cara pozdravio kimanjem glave i srdačnim rukovanjem te ga u više navrata potapšao svojom lijevom rukom.

Svatko svoje hvali Trump američke vojnike proglasio najhrabrijima na svijetu, stigao je odgovor!

Kako piše dpa, Amerikanci mora da su pažljivo pratili hoće li se Trump duboko nakloniti 83-godišnjem caru, "simbolu države", kako što je to 2009. učinio tadašnji predsjednik Barack Obama i naišao na oštre kritike konzervativaca.

Car je prilikom susreta s Trumpom izgledao radostan, pun blagosti i topline, dodaje dpa.

"Iako dvije zemlje imaju povijest međusobnog ratovanja, Japan je postao ovo što je danas zahvaljujući prijateljskim odnosima i potpori SAD-a", kazao je car čije riječi prenosi Carska agencija.

Na pitanje o posjetu Japanu, Trump je odgovorio da se sve dobro odvija i da američko-japanski odnosi nisu nikada bili bolji. Trumpa se dojmila carska rezidencija u samom središtu Tokija koju je dizajnirao arhitekt iz Tokija i koja je dovršena 1993, dodaje Carska agencija.

Prema japanskom ustavu, car je "simbol države i jedinstva naroda" Japana, bez ikakve političke moći.

1 / 7
Japanski premijer Shinzo Abe priredio je sinoć večeru u čast američkog predsjednika Donalda Trumpa i prve dame Melanije Trump, a svi pogledi bili su usmjereni prema Melaniji.
Donald Trump u Japanu Sjeverna Koreja: 'Trumpove izjave mogle bi izazvati nuklearnu katastrofu!' Donald Trump Naivan i lukav Prva godina mandata: Trump je prekršio sve kodekse Melania Trump Usporedbe s Michelle Novinarka CNN-a otkriva kakva je Melania privatno i čije društvo voli
NOVA PODRHTAVANJA
Zabilježen potres magnitude 3,8 kod Gline, osjetio se i u Zagrebu
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije