Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAO COVID

Trump bio u puno gorem stanju, skoro ga stavili na respirator

Trump returns White House after COVID hospital treatment
Foto: POOL/Abaca/PIXSELL
1/3
12.02.2021.
u 10:13

Razina kisika je bivšem predsjedniku u jednom trenutku pala na 80, a bolest se smatra ozbiljnom ako padne ispod 90

Bivši predsjednik Donald Trump bio je bolesniji od COVID-a 19 nego što se to tada priznalo javnosti, razina kisika u krvi mu je u jednom trenutku jako pala i razvio je plućne probleme, piše u petak New York Times (NYT) pozivajući se na četiri osobe koje su bile upoznate s njegovim stanjem, dok druga osoba iz užeg kruga to opovrgava.

Prije nego što je odveden u Nacionalni vojno medicinski centar Walter Reed, prognoza bolesti bila je tako zabrinjavajuća da su dužnosnici vjerovali da će ga biti potrebno staviti na respirator, rekla su za NYT dva izvora.

Osobe upoznate sa zdravljem tadašnjeg predsjednika su rekle da je razvio eozinofilnu pneumoniju, poznatu kao plućni infiltrati s eozinofilnim sindromom (PIE). Bolest se pojavljuje kada su pluća upaljena te se nakupe bakterije ili tekućina.

Prisutnost tekućine ili bakterija, posebice kada pacijent ispoljava i druge simptome, može biti znak akutnog stanja bolesti.

Prema navodima izvora na koje se poziva američki list, razina kisika je bivšem predsjedniku Trumpu u jednom trenutku pala na 80, a bolest se smatra ozbiljnom ako padne ispod 90.

Ranije je bilo objavljeno da je Trump 2. listopada imao groznicu i poteškoće s disanjem.

Bivši predsjednik je nevoljko napustio Bijelu kući i otišao u bolnicu i to tek tada kada su mu suradnici rekli da može ili ići otići sam ili riskira da ga, ako se stanje pogorša, iznesu pripadnici tajne službe, tvrdi nadalje NYT.

Trumpov liječnički tim je, prema pisanju NYT-a, nastojao umanjiti ozbiljnost njegovog stanja.

Bolnicu je napustio nakon tri dana tijekom kojih je u jednom trenutku organizirao kratku vožnju svojim blindiranim SUV vozilom da bi mahnuo skupini pristaša ispred zgrade.

No, druga bliska bivšeg predsjednika opovrgava medijske tvrdnje da je Trump bio ozbiljno bolestan.

Komentara 10

SO
Sotona
10:31 12.02.2021.

To ne smiju objaviti kako su mu i na koji način Bidenovi dečki uvalili Kurona da ga skinu sa trona ..........

DU
Deleted user
12:56 12.02.2021.

Dajte se ostavite više Trumpa. Bolje se posvetite Bidenu i ratovima koje on priprema...

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
10:28 12.02.2021.

Razina kisika bivšem predsjedniku uvik poraste na 180 kada ga njegova lijepa europska žena rođena blizu europsko-balkanske Schengen žilet žica granice uzme u zagrljaj i gola mu šaputa slovenske sonete Franceta Prešerna u uho.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije