Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE DONALDU TRUMPU

Neobjavljene snimke napada na Capitol zgrozile svijet: 'Bili ste samo 58 koraka od bijesne rulje'

Proboj Trumpovih pristaša na Capitol
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
11.02.2021.
u 10:02

Objavljena snimka prikazuje inicijalne trenutke kad Trumpove pristaše počnu rušiti barikade i prilaziti Capitolu

Demokrati su i prije početka suđenja bivšem američkog predsjedniku Donaldu Trumpu u Senatu zbog poticanja na pobunu najavljivali objavu do tada neprikazanih snimki proboja na Capitol 6. siječnja. 

– Predsjednik Trump stavio je metu na njihova leđa, a njegova rulja krenula je na Capitol kako bi ih ulovila – kazala je u svojem govoru demokratska zastupnica Stacey Plaskett o snimci koja prikazuje koliko je malo nedostajalo da rulja dočeka potpredsjednika Mikea Pencea i druge članove Kongresa. 

Objavljena snimka prikazuje inicijalne trenutke kad Trumpove pristaše počnu rušiti barikade i prilaziti Capitolu, dok ono malo policijskih službenika na terenu pokušava ih obuzdati, no ne uspijeva. 

Do sada neviđena snimka prikazuje policajca Eugenea Goodmana koji je uputio senatora Mitta Romneyja da ode na drugu stranu i odvlači pristaše od njega. Druga snimka prikazuje evakuaciju Mikea Pencea i njegove obitelji. 

Navode demokrata kako je jedna od meta bila i Nancy Pelosi potvrđuju nove snimke. Jasno se čuje kako govore: ''Gdje si Nancy? Tražimo te.''  Jedan od članova Pelosina ureda na telefonu pak šapuće: ''Lupaju na vrata i pokušavaju je naći.''

– Bili ste samo 58 koraka od bijesne rulje – kazao je zastupnik Eric Swalwell demokratskom vodstvu prilikom prikazivanja snimke njihova bijega, prenose američki mediji. 

Na suđenju je prikazano više desetaka videa, a posljednji od njih prikazivao je policajca koji vrišti dok ga drobi rulja.

Ključne riječi

Komentara 57

ML
mlado
10:21 11.02.2021.

Još malo propagandnih materijala kojima nas časti VL. Samo tako nastavite biti c/p medij. Na kraju je novinarstvo danas čisti aktivizam. Niste objavljivali "većinom mirne prosvjede" u SAD-u? Kako to? Baš se pitam. Ali kad treba neki propagandni komad a a la CNN, odmah ste tu na usluzi. Bravo, čista petica.

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
10:26 11.02.2021.

Svijet nije zgrožen. Svijet većinom podržava predsjednika Trumpa.

SI
sisavac
10:40 11.02.2021.

bilo bi fer za usporedbu staviti snimke razaranja savezne zgrade u portlandu od strane blm i antifa... znate, oni koji su to radili jer su bili protiv trumpa, a imali podršku medija, demokrata.. ovako, meni ova snimka ne znači ništa. jedino pitanje koje se ne postavlja je tko je zadužen za sigurnost saveznih zgrada, zgrade senata, kongresa... zašto se nije digla ekipa na noge, pojačalo osiguranje, kad se danima prije 'napada' znalo da će velika skupina raznoraznih ekstremista krenuti na capitol...? zašto? zašto su pucali na mirne prosvjednike? ako netko misli da nisu bili mirni, onda nek se vrati u 2013 i 2014. godinu, u ukrajinu, i izvještavanje zapadnih medija o mirnim prosvjednicima na trgu u kijevu, majdanu. ako su oni bili mirni (sa automatima, snajperima, protuoklopnim raketama, barikadama...) onda je ovo bila samo dječja graja. trump je opasnost za američki politički establišment. financijski neovisan. i ima 75 milijuna birača iz sebe. vi zbilja mislite da se demokrati boje trumpa? ili ipak 75 mil glasova koje je dobio. ovo je borba za vlast, ništa drugo. republikanci se još nisu snašli, al će se uskoro pribrati. ni mediji ne mogu predugo bidenu držati štangu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije