Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTICAO NA NASILJE

Twitter neće dopustiti povratak Donaldu Trumpu: 'Kad ste uklonjeni, uklonjeni ste'

Donald Trump napustio Bijelu kuću
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
10.02.2021.
u 22:43

Uklanjanje Donalda Trumpa koji je imao gotovo 90 milijuna pratitelja, nije prošlo bez kritika, ni njegovih pristaša kao niti branitelja sloboda na internetu, koji su u tome vidjeli znak prevelike moći društvenih mreža.

Twitter, koji je odlučio trajno suspendirati profil bivšeg predsjednika Donalda Trumpa zbog ponovljenih poziva na nasilje, neće mu dopustiti povratak čak i ako bude ponovno kandidat za Bijelu kuću, objavio je u srijedu financijski direktor te tvrtke.

"Po našim pravilima, kada ste uklonjeni s platforme, uklonjeni ste, bilo da ste komentator, financijski direktor, ili aktualni ili bivši političar", rekao je Ned Segal za mrežu CNBS.

Donald Trump "bio je protjeran kada je bio predsjednik. Ne radimo razlike između političkih dužnosnika, bili oni i dalje na dužnosti ili ne", dodao je Segal.

VIDEO: Pogledajte kako se pripremala spektakularna izložba Hrvatska svijetu

U svojoj zadnjoj objavi prije suspenzije profila, Trump je iskazao razumijevanje i ljubav za napadače na Kongres 6. siječnja, kada je poginulo petero ljudi.

"Znam kako se osjećate, ukrali su nam izbore, glatku pobjedu. Svi to znaju, posebno druga strana, ali sad morate ići kući. Mi vas volimo". 

Prije toga je svoje pristaše u govoru nahuškao da krenu prema Kapitolu. Twitter ga je maknuo sa svoje platforme zbog poticanja na nasilje.

Uklanjanje Donalda Trumpa koji je imao gotovo 90 milijuna pratitelja, nije prošlo bez kritika, ni njegovih pristaša kao niti branitelja sloboda na internetu, koji su u tome vidjeli znak prevelike moći društvenih mreža.

Komentara 5

ST
Startrack
14:23 11.02.2021.

Samo dase razumije ovdje. Tvitter, facebook, amazon i takvi nisu ljevicari. Jednostavno su prepanuti da im BLM ne dodje pod prozor. Kako je svak vidio ljetos policija nece nista da radi a najmanje ono stobi trebala a toje koristiti stvarnerne metke protiv rulje. Twitter je ucjenjen i njegov vlasnik je kukavica koja se savija kako blm trazi.

SO
Sotona
23:16 10.02.2021.

Ako ovo nije i za najjadnije ljude i sa malo sive mase u glavi potpuno jasno da Amerikom ne upravlja ne vlada Predsjednik USA nego neka skrivena skupina jakih nevidljivih ali uvjerljivih moćnika iz pozadine . Nešto Kao nevidljiva crnaidljiva crna masa u svemiru--- Ili kao kod Mafje samo u demokraciji oni biraju svoga poslušnika za Predsjednika koji mora da pjeva i da radi sve po njihovim notama ... Ako ne imaju fine moderne komunističke metode da ga sude da mu #zabrane# da govori javnosti fino to kažu (uklone ga ) a njegove najveće pristaše lividiraju poubijaju kad jako prosvjeduju a ostale pozatvaraju ,,izoliraju te svi Izgube radna mjesta i mogu se preseliti pod mostove ....vidjeli smo pred kraj da ni jedan sudac se ne usudi da provjerava izbornu prijevaru jer su bili svjesni svega toga ....

Avatar Čepiga.
Čepiga.
11:49 11.02.2021.

Sloboda govora nije sloboda laganja i pozivanja na nasilje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije