Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA I TOGA

Trojica upravljala dronovima bez dozvole pa im ih je policija oduzela

Dron ilustracija
Pixabay/Ilustracija
04.07.2022.
u 14:24

Policija će o svemu izvijestiti Hrvatsku agenciju za civilno zrakoplovstvo, koja će potom odlučiti hoće li podnijeti prijave

Tri osobe prijavljene su jer su bez dozvole upravljali dronovima, a sva tri događaja zbila su se tijekom vikenda na području Istre. Kako je priopćila policija, 2. srpnja u 00.45, za vrijeme koncerta koji se održavao u Areni u Puli, policajci su zatekli 27-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja bespilotnom letjelicom bez dozvole Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Dronom je nadlijetao prostor  na kojem se održavao koncert te je 27-godišnjak time, kažu u policiji, uz kršenje propisa i letenje bez dozvole, doveo u opasnost nazočne posjetitelje koncerta.

Sljedećeg dana u  23.10 sati u Valerijom parku u Puli zatečen je  22-godišnji švicarski državljanin kako također upravlja dronom bez dozvole, dok je istu stvar 4. srpnja u 1.10 u Areni radio i  27-godišnji njemački državljanin.

Trojici mladića policajci su oduzeli bespilotne letjelice s popratnom opremom, a policija će o svemu izvijestiti Hrvatsku agenciju za civilno zrakoplovstvo, koja će potom odlučiti hoće li podnijeti prijave

- Podsjećamo građane i turiste da je za upravljanje bespilotnim letjelicama potrebno registrirati dronove u Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo te je svaki let bespilotnom letjelicom potrebno prethodno najaviti. Više o upravljanju bespilotnim letjelicama možete saznati na web stranici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo - poručili su iz policije.

Komentara 1

RA
razvaljuje
17:21 04.07.2022.

Rastjerujete turiste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije