Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sud u beogradu

Trinaest optuženika za zločin u Lovasu čeka 160 godina zatvora

ljuban devetak
Branimir Bradarić/VLM
24.06.2012.
u 07:58

Tužiteljstvo u Beogradu za prvooptuženog Ljubana Devetaka traži kaznu od 20 godina zatvora, dok ostalih 12 optuženika čekaju kazne od pet do 15 godina. Zajedno se terete za ratni zločin nad sedamdeset civila u Lovasu 1991. godine

Četiri godine otkako je počeo proces, Sudsko vijeće Specijalnog suda u Beogradu u utorak 26. lipnja izreći će presude optuženima za ratni zločin u Lovasu 1991. Tužiteljstvo za prvooptuženog Ljubana Devetaka i ostalih 13 osoba (Milan Devčić, Milan Radojčić, Željko Krnjajić, Miodrag Dimitrijević, Darko Perić, Radovan Vlajković, Radisav Josipović, Jovan Dimitrijević, Saša Stojanović, Dragan Bačić, Zoran Kosijer, Petronije Stevanović i Aleksandar Nikolaidis) traži ukupnu kaznu od 160 godina zatvora. Prema informacijama iz srbijanskog tužiteljstva, za Devetaka se traži kazna od 20 godina zatvora, dok ostalim optuženicima prijete kazne od pet do 15 godina zatvora. – Svi zajedno terete se za počinjene ratne zločine nad civilima u Lovasu kada je ubijeno 70 osoba.

 Na izricanje presude u Beograd putuju i mještani Lovasa među kojima su neki bili i svjedoci sudskog postupka. – Teško je bilo što reći nakon 20 godina. Činjenica da su u zatvoru i da će još neko vrijeme provesti u zatvoru za mještane Lovasa je kakva-takva zadovoljština, iako ne i pravda. Bitno mi je da ih osude, iako ispada da je život svakoga od ubijenih vrijedio tek nešto više od dvije godine zatvora, rekao je svjedok Ivan Mujić. 

Komentara 16

Avatar boros
boros
08:47 24.06.2012.

...ratne zlocince,bilo koje nacionalnosti,kazniti max.kaznom...ubijati nevine ljude, samo sto su druge nacionalnosti???

AN
angel70
09:02 24.06.2012.

mislim da su ovi "moji" terali ljude da idu po minskom polju..... mislim da bi kazna trebala biti upravo takva....to bilo pošteno......

OB
-obrisani-
10:34 24.06.2012.

A gdje je kamoćemo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije