Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki napredak

Trihineloza gotovo iskorijenjena iz slavonskih dvorišta

svinje
Goran Ferbežar/Pixsell
29.11.2013.
u 15:27

Prema podacima županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, u 2012. pregledana su 86 007 uzoraka, od kojih je pozitivno bilo samo devet uzoraka na šest lokacija

U seoskim dvorištima Vukovarsko-srijemske županije gotovo je iskorijenjena trihineloza, kažu u Zavodu za javno zdravstvo, ali i upozoravaju kako opreza nikada nije na odmet.

- Mogli smo s olakšanjem 2005. reći da je to prva godina kako na području naše županije nismo imali ni jednu oboljelu osobu. Do tada smo svake godine imali bar jednu epidemiju s više oboljelih. U posljednjih osam godina ukupno ih je bilo 27, što je veliki napredak - kaže dr Kata Krešić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo dodajući kako u prošloj godini nije zabilježen ni jedan slučaj ove bolesti.

Prema podacima županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, u 2012. pregledana su 86 007 uzoraka, od kojih je pozitivno bilo samo devet uzoraka na šest lokacija, a u ovoj godini, iako su svinjokolje u punom jeku, nije zabilježen ni jedan slučaj trihinele.

>>Obolio muškarac koji je pojeo meso divlje svinje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije