Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istražitelji raspetljali mozaik zločina

Tri kćeri poslala je baki i djedu da u miru mogu ubiti supruga

ubojstvo Dubrava
Foto: VL
1/3
18.08.2015.
u 21:00

Skrbništvo nad djecom Nedeljke K. dobili su njezini roditelji. Djeca su majku već nekoliko puta posjetila u pritvoru

Odlazio je na roditeljske sastanke, brinuo se o djeci, branio ženu od nasilnog supruga. Mati O. (25), kojega su Nedeljka K. (36) i njezin suprug Ivica K. (41) u svoju kuću u vrbovečkoj Dubravi primili kao radnika, ubrzo su se u mislima počele motati ideje kako preuzeti mjesto oca i glave kuće u toj peteročlanoj obitelji.

Mato ju je čuvao od batina

U Nedeljki K. i njezine tri djevojčice (3, 10, 12) vidio je obitelj koju nikada nije imao jer je život proveo u udomiteljstvu. Istodobno, Nedeljka K. s olakšanjem je prihvatila podršku Mate O. Željela je da zlostavljanje prestane.

– Mami je bilo puno bolje otkad je došao Mato, tata je više nije smio tući – svojedobno je istražiteljima kazala i jedna od kćeri. Prema mišljenju istražitelja, glavni su to motivi koji su Matu O. i Nedeljku K. ponukali da se riješe Ivice K. te ga zvjerski ubiju dok je spavao. Mate O. nekoliko ga je puta udario sjekirom u glavu, ispalio u njega dva hica iz plinskog pištolja, s Nedeljkom K. tijelo odvukao ga u podrum, još nekoliko puta izbo nožem, ubacio tijelo u kombi i odvezao do napuštenog imanja u Novom Selu. Tijelo su potom omotali vrpcom, za njega zavezali komad željezne tračnice i bacili ga u bunar pored kuće Ivičinih roditelja. Godinu i pol bili su uvjereni da su počinili savršen zločin, a onda su otkriveni. Nekoliko dana uoči optužnice, koja samo što nije podnesena protiv njih, skrbništvo nad djecom Ivice i Nedeljke K. dobili su baka i djed, odnosno, roditelji Nedeljke K.

– Djeca su otpočetka kod nas. Trenutačno preuređujem kuću kako bih im napravio sobe. Dobro su, smirile su se i ne pitaju više toliko za mamu. Posjetile su je u zatvoru nekoliko puta – govori nam Mirko T., otac Nedeljke K. Njezine sestre ističu da Nedeljka K. cijelo vrijeme plače i govori kako nije sudjelovala u zločinu te da Mate O. cijelu krivnju preuzima na sebe.

– Kaže da uopće nije vidjela ubojstvo i da joj je Mato priznao što je napravio tek kasnije. Gdje je ona onda bila u to vrijeme, zašto je sve to tajila i govori li istinu, ja to ne znam. Ali i danas držim da svatko treba odgovarati za svoje postupke – iskreno će Mirko T. Međutim, kako doznajemo, istraga ide u smjeru da im se oboje na leđa stavi jednak teret. Da Mato O. nije mogao sam počiniti ubojstvo, upućuje i to da je taj vikend Nedeljka K. djecu ciljano poslala baki i djedu te da je za njihova povratka kući imala spremnu priču o tome da ih je tata napustio i otišao sa starijom ženom u crnom autu riječkih oznaka.

Jedna osoba to nije mogla

Također, nije se libila s istom pričom izići u medije i pred cijelom Hrvatskom zavapiti za pomoć. Nadalje, baciti u bunar čovjeka od 70 kilograma na kojemu je bila privezana tračnica od još 50-ak kilograma teško je mogla jedna osoba. Roditelji Ivice K. smatraju pak da su Nedeljka K. i Mate O. bili ljubavnici te da je presudnu ulogu odigrala Nedeljka koja je, smatraju, Matu nagovorila na monstruozni zločin. Nakon svega, najviše im, kažu, nedostaju unuke.

– Drugi baka i djed djecu mogu doći vidjeti kad požele. To je njihovo ljudsko pravo i ja nemam ništa protiv – kazao je Mirko T. No, roditelji pokojnog Ivice K. žele da djevojčice netko dovede k njima ili da se odredi neko drugo mjesto za viđanje djece.

– Sramota je da nas nitko nikad nije nazvao i izrazio nam sućut te da djeca nisu bila ni na pokopu svog oca. Mi u njihovu kuću nikada nećemo nogom kročiti, a pogotovo ne dok se sud ne završi – odlučno će Stjepan i Štefica K., roditelji ubijenog muškarca.

>> Ubila muža i na TV-u lagala da ju je ostavio s djecom u bijedi

>> Sestra ubojice: Neće suditi samo njoj, nego svima

Komentara 23

TH
than
22:56 18.08.2015.

Ne razumijem, pa sto se nije pokupila i otisla, ako ju je tukao... Udario te jednom, njegova krivica, udario te dvaput i ostala, tvoja krivica... Mada normalno musko nece nikada zenu udariti.

GP
gico.prase
01:21 19.08.2015.

Maknite ovu njusku , plasi ljude

Avatar Najpraviji.Hrvat
Najpraviji.Hrvat
22:30 18.08.2015.

To su te nevine slabašne ženice nad kojima se svi ad hoc moraju sažaliti i dati im skrbništvo nad dječicom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije