Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Tri godine uvjetno Osječaninu koji je ubio mačka Tikija

Imao je samo tri mjeseca, došao je jesti, teško ozlijeđen ciglom koju je J. D. na njega bacio uginuo je nakon nekoliko dana
22. studenoga 2017. u 19:07 6 komentara 418 prikaza
Foto: Devet života
Pogledajte galeriju 1/5

Tiki je imao samo tri mjeseca kad ga je Osječanin J. D. teško ozlijedio ciglom. Uginuo je nakon nekoliko dana.

A nakon tri godine potvrđena je presuda Općinskog suda u Osijeku da je zlostavljač kriv . Osuđen je na godinu dana zatvora, odnosno tri godine uvjetno, zbog kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinje, čl. 205 Kaznenog zakona).

– Sve je posljedica narušenih susjedskih odnosa zbog kojih je i opet stradala životinja – kaže Mirta Salopek Kotromanović, predsjednica Udruge Devet života, koja je sve prijavila Državnom odvjetništvu. Tiki je, kao i danima prije toga, došao na hranilište u jednom osječkom dvorištu. Sve to smetalo je Osječaninu koji je na njega bacio ciglu, ali je istovremeno napao i susjedu koja mačke hrani.

 | Autor : Devet života Foto: Devet života

– Vidjeli smo se nakon tog događaja nekoliko puta, čovjeku uopće nije jasno zašto smo mi njega prijavili – kaže volonterka. Dodaje da je u tijeku još nekoliko sudskih postupaka koji se vode po njihovim prijavama. Između ostalog, jedna je prijava zbog napuštanja životinje, a druga zbog gađanja mačke zračnom puškom. No, kaže, građani bi sami trebali više reagirati. U udruzi je šest volontera i ne mogi biti oči cijelog Osijeka. Mogu pomoći u pisanju prijava, ali građani su svjedoci. I upravo oni su najvažniji, jer bez njih se zlostavljači ne mogu kazniti.

Osječanin koji je ubio Tikija uz sudske troškove obvezan je Udruzi podmiriti i troškove operacije i liječenja u iznosu od 900 kuna.

– Tikija nema, ali ovo je upozorenje svima koji se usude dignuti ruku na životinju da nećemo nikada odustati – kažu osječki volonteri.

Prijavili ga Tri mačića ostavio uz Biljsku cestu Mace 9 života Udruga devet života Bolesnim macama u stacionaru žele uljepšati blagdane

 

Maistra
PROMO
Razvoj karijere u najboljim hrvatskim hotelima

A1 izdvaja za Vas

  • lulu58:

    bravo,ovo je vazan i jasan signal svima da ne mogu i ne smiju muciti,zlostavljati i ubijati jadne i bespomocne zivotinje.

  • nogogaz:

    Toliko neće dobit ni ivek agrokorski, glavni balkanski lopov!

  • kelab:

    Nije macic kriv zato sto je pravosudje takvo kakvo je.