Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA

Trgovcima još jedna pozivnica za bijelu listu

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović obratio se medijima
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
08.02.2023.
u 09:41

Vlada i trgovci raspravljaju o aktualnoj situaciji i usuglašavanju planova oko bijele liste. Ministarstvo poziva 7 trgovaca koji još nisu dostavili cijenike da to učine, a oni odgovaraju da ih više muči najavljeno povećanje cijena, energije, struje, rast plaća, pad profitabilnosti, pad kupovne moći i potrošnje

Aktualna situacija te razmjena informacija i usuglašavanje planova oko bijele liste bili su jučer tema rasprave čelnika udruženja trgovine HGK i HUP-a Ivice Katavića i Martina Evačića, predsjednika Komore HGK Zagreb Josipa Zahera i člana izvršnog odora HUP-a Danijela Vidiša sa savjetnikom ministra gospodarstva i održivog razvoja Juricom Lovrinčevićem. Podsjetimo, sedam od 10 trgovaca pozvanih da dostavljaju oko 300 cijena iz 78 najprodavanijih kategorija robe, koje bi se objavljivale putem sustava, koji će građanima služiti za transparentan uvid i usporedbu maloprodajnih cijena u trgovačkim lancima, a usto bi dva puta mjesečno interno dostavljali cjenike svih 1200-1700 artikala u tim kategorijama, nije se složilo s idejom bijele liste - osim Konzuma, KTC-a i Tommyja.

Iz Ministarstva kažu kako su predstavnici udruženja trgovine jučer informirani o metodologiji prikupljanja i objave cijena. Još jednom pozivaju preostalih sedam trgovaca da im se pridruže u projektu koji će i službeno predstaviti u petak u MINGOR-u. Na upit nekima od njih hoće li, neslužbeni je odgovor kako njih “muče druge brige, a ne crne i bijele liste”.

- Nas muči najavljeno povećanje cijena, energije, struje, rast plaća, pad profitabilnosti, pad kupovne moći i potrošnje... To su teme za koje očekujemo odgovor Vlade. Cijene artikala svi vide u lecima, na našim web stranicama, i tko ih želi uspoređivati može dan i noć - kazao nam je jedan od trgovaca.

>> VIDEO: Nina Obuljen Koržinek obratila se medijima u Petrinji

Komentara 2

GI
gira
14:10 08.02.2023.

Neki su zapeli u Zambiji, moželi se retroaktivno?

NN
novo nenormalni
15:25 08.02.2023.

ovaj gospodin i ministar branko bi svaki dan trebali imati barem jednu izjavu za medije da građani ne zaborave kavu sreću imaju dok o nama brinu ovakvi stručnjaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije