Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj iz 2004.

Treći put se sudi Handanoviću i Čizmoku za ubojstvo poduzetnika u Osijeku i njegove prijateljice

Davor Čizmok
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
19.11.2019.
u 15:34

Handanovića se tereti da je naručio Martićevo ubojstvo kako bi preuzeo njegove poslove upravljanja Automat klubom i aparatima za igre na sreću, a za što je Čizmoku navodno ponudio 100 tisuća eura

Čak treći put sudi se Davoru Čizmoku (39) i Damiru Handanoviću (39) za ubojstvo poduzetnika Pere Martića (38) i njegove prijateljice Jadranke Modrić (26) u ožujku 2004. godine u bivšem hotelu Turist u Osijeku. Handanovića se tereti da je naručio Martićevo ubojstvo kako bi preuzeo njegove poslove upravljanja Automat klubom i aparatima za igre na sreću, a za što je Čizmoku navodno ponudio 100 tisuća eura. Jadranka Modrić bila je, po optužnici, kolateralna žrtva. Na pripremnom ročištu u utorak izjavili su da nisu krivi.

Njih su dvojica uhićeni devet godina nakon tog zločina, a policija ih je prethodno godinu i pol dana pratila, pri čemu je tajno snimljeno više od 20.000 razgovora između Handanovića i čak 570 osoba obuhvaćenih mjerama.

Osječki ih je sud u studenome 2014., pak, oslobodio krivnje, no Vrhovni je sud ukinuo tu presudu. Krivima su proglašeni koncem 2017., u ponovljenom suđenju, kada je Čizmok osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora, a Handanović na 21 godinu iza rešetaka. Vrhovni je sud i tu odluku ukinuo te vratio postupak na početak. Glavna rasprava počinje 4. veljače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije