Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZUV HGP

Trebaju li djeca i obitelji hrvatskih branitelja iseliti iz Hrvatske?

iseljavanje
Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija
05.06.2018.
u 12:51

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi osuđuje u zadnje vrijeme sve učestalije napade na hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji

Borili smo se za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, za slobodu govora i izražavanja, za slobodu medija te samim time i podržavamo navedeno. Međutim, kada se sloboda govora pretvori u očiglednu mržnju i osobne obračune, tada je potrebito reagirati. Slobodno i neovisno izvještavanje te pravo na dostupnost informacija pravo je svakog čovjeka, no kada se to pravo zlouporabi i mediji koriste za blaćenje pojedinaca bez adekvatnih dokaza, tada prestaje objektivnost. Ne odobravamo, ali razumijemo vrlo česte napade raznih medija i osoba na hrvatske branitelje jer to najviše čine oni koji nisu imali hrabrosti ni obući hrvatsku odoru, a kamoli stati u obranu Hrvatske s puškom u ruci, ali ne možemo shvatiti i nećemo dopustiti da se u tu sramotnu hajku uplete članove naših obitelji – stoji u priopćenju ZUV HGP-a.

ZUV HGP, kako ističu, daje potpunu podršku ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu u svim dosadašnjim radnjama i naporima oko braniteljske populacije te smatraju da su ovi zadnji napadi na samoga ministra i njegovu obitelj dobro osmišljen scenarij kruga ljudi koji svakodnevno provode takve i slične aktivnosti protiv onih koji su krvarili za slobodnu i neovisnu Državu Hrvatsku.

– Saborski zastupnik pokreće pitanje „Trebaju li hrvatski branitelji imati prednost pri odlasku u Irsku. Pojedini mediji izbacuju bombastične naslove, a zaposli li se dijete ili član obitelji hrvatskog branitelja, odmah ga nazivaju „uhljebom“ Zar bi djeca i članovi obitelji hrvatskih branitelja pogotovo javno eksponiranih trebali napustiti Hrvatsku? Zar bi bilo tko trebao napuštati Hrvatsku? Oprostite, gospodo, ali to zadovoljstvo nećemo vam priuštiti! – stoji u priopćenju.

iseljavanje
1/7

Komentara 45

GB
goran.brodsky.3
13:41 05.06.2018.

Narabno da nam nećete priuštit to zadovoljstvo. Pa vama je bolje nego što ste i sanjali, a "rat" je bio vaših 5 minuta:rješilu ste se prljavih tvornica, smrdljivih štala, klošarenja i ulice i odjednom sze bez škole, znanja i pameti postali neka "društvena elita" jer vam je zločinačka to omogučila. U međuvremenu ste sami sebi umislili da ste neka kvazi elita. Pri tome ne mislim na branitelje nego na takve kao što ste vi iz kojekakvih udruga, šatora i parazitskih organizacija koji već samom svojom ofucanom pojavom plaše našu djecu i sramote sve poštene ljude i veliku većinu normalnih braniteča među kojima sam i ja. Pozivate se na poginule kao da ste vi poginuli, na prolivenu krv, a da krvi niste ni vidjeli,niti metka opalili(u 90%slučajeva). Niste se vi "borili" niti izborili ni za kakve slobode jer o tome niste pojima imali. Uzeli ste puške i obukli uniformi tek zbog toga jer sze u tome vidjelu rijješenje svojih egziszencijalnih problema. Pa to je uvijek bio najbolji izbor za svaku sirotinju, ološ i ništariju

DU
Deleted user
15:14 05.06.2018.

kako kaze ona narodna, ne laje pas zbog sela nego zbog sebe…………………....Konacni rezultati natjecaja za Žnjan: poznati splitski ugostitelji ostali bez kafica, objekte dobili branitelji……………………... Stanovi POS-a umjesto mladim obiteljima s liste dodijeljeni braniteljima,...……………….. Zlatne dionice i 7% udjela jea je MOL-u prodao Braniteljski fond...……………….. DVOJICA BRANITELJA OŠTETILA DRŽAVU ZA VRTOGLAVI IZNOS Lažni ratni invalid cak 12 godina primao mirovinu, a pomogao mu je zapovjednik ratne postrojbe OBJAVLJENO: 30.05.2018. u 11:05 Protiv 54-godišnjeg muškarca iz Knina, policija je podnijela kaznenu prijavu zbog sumnji da je pocinio kaznenog djela prijevare. Naime, dovršenom kriminalistickom istragom u Policijskoj postaji Knin utvrdeno je da je ovaj 54-godišnjak punih 12 godina primao braniteljsku invalidsku mirovinu, a na koju nije imao pravo. Osumnjiceni je, kažu u policiji, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem cinjenica doveo u zabludu službenike Ministarstva hrvatskih branitelja. U tome mu je pomogao, drugoosumnjiceni 54-godišnji muškarac, navode u policiji, na nacin da je kao nadležna osoba, takvu dokumentaciju za ostvarivanje statusa osumnjicenom ovjerio svojim potpisom, premda je znao da tako navedene cinjenice u dokumentaciji nisu istinite. Protiv njega, a kako neslužbeno doznajemo radi se zapovjedniku ratne postrojbe ciji je pripadnik bio prvoosumnjiceni.

MI
miki9763
13:58 05.06.2018.

Ovdje budu na kraju ostali samo domoljubi,penzići i naravno prva rvacka...baš me zanima tko bude onda radil za sve te njihove plaćice,penzijice,povlastice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije