Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željka Antunović:
Povratak na članak

'Na Krstičevićevu mjestu u ovoj situaciji ne bih ponudila ostavku'

Antunović je rekla da je u ovom poslu dodatno jamstvo bila činjenica da Hrvatska nije išla u komercijalni ugovor s tvrtkom nego s državom.

Komentari 129

DU
Deleted user
10:21 11.01.2019.

Gospođa Antunović vrlo objektivno bez stranačkog prizvuka analizira nastalu situaciju, ali ja gledam, slušam i ne vjerujem svojim ušima ni očima. Naši "novinari" angažirani lijevo ili desno razapinjali naše, "kožu gulili" "sol na rane bacali" našim ljudima, takmičili se tkoo će bolje više i jače napakirati, izrugivali se ministrovom engleskom. Onda stigli Izraelci, organizirana država službe rade, sve funkcionira, "povukli za rep" svoje, kod nas, priznali "pogrješku", jer im tako "gazda" rekao i nasta muuuk. Nitko da bi zucnuo, recimo da njihov predstavnik ni na engleskom nije rekao, nego na hebrejskom. Nitko ne pita pa kako su krenuli u posao prodavati nešto što ne mogu prodati. Čak je i većina stručnih portala "obnevidelo" odjednom, vrlo zanimljivo.

VL
Avatar MK
MK
10:25 11.01.2019.

Ostavka zbog propalog javnog natjecaja - ste vi ludi koje ovakvo pitanje uopce postavljate? ...Pitanje je, "kakva je nova ishodna situacija, koliko vremena imamo, i kakva je nova strategija sacuvati sposobnost obrane zracnog prostora Republike Hrvatske?"! ...Pokazalo se da je "hodogram/procedura" zadovoljila i da se izabrala ponuda kojoj smo se svi (barem ja) nekako vec i radovali - jedino se ponuditelj doveo u situaciju da Hrvatskoj nesmije isporuciti zrakoplove. ...Ne vidim krivu odluku u niti jednom segmentu (Non-Paper je Non-Paper i maksimalno papir za diskusiju o "good-practice" - mada se moze tumaciti kao i pokusaj utjecanja na cijelokupnu proceduru). ...Dapace - vjerujem sve druge alternative koje ce sada jos biti diskutirane samo ce nam jos jednom predociti koliko su skuplje ili koliko su slabije - u stvari Bench-Mark kojim cemo mjeriti zadovoljstvo sa alternativom, je sa F-16 BARAK-om visoko postavljen...

VL
DU
Deleted user
10:12 11.01.2019.

Ovo je kao sa doktoricom u Metkoviću koja je jedina pokušala pomoći umirućem djetetu, a nije uspjela. Upravo na nju imaju najviše zamjerki. Tako i svi bivši ministri koji su pustili da HRZ uvene pametuju Krstičeviću koji je jedini pokušao spasiti stvar...Smećari mu predbacuju da je imao materijalne koristi od nabavke...neka je i zaslužio je

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
10:20 11.01.2019.

Za fijasko sa avionima kriv je sdp, kotromanović, ostoja, bero! Da nisu onako nesposobni koruptni i zlonamjerni mogli su vec davno kupiti Barake diok Rumunji jos nisu bili zainteresirani. Da nije IDS i SDP korupcijom i nesposobnoscu unistio Uljanik imali bi dovoljno novca da kupimo sasvim nove zrakoplove i ostalo bi jos viska.

VL
Avatar jest
jest
10:09 11.01.2019.

Treba oporba dati ostavku ako misle da je ovo jak slučaj za ostavku a nije bio slučaj za ostavku kriminalna obnova MiGova njihovog ministra.

VL
MA
maloprekosutra
10:42 11.01.2019.

A sada će njen stranački "šef" na konferenciji za medije objasniti da cijela vlada treba dati ostavku i da treba odmah na nove izbore jer je SDP jedina nada za Hrvatsku a posebno za hrvatsku vosjku !!

VL
ST
stefj
11:07 11.01.2019.

Ajd jedna normalna analiza, bez mržnje i bez pokušaja skupljanja političkih bodova... Izrael ima super avione, proizašle iz permanentnog sukoba, te su nadograđeni da služe u ratnim uvjetima i da prežive na bojištu. Dobro je rekla da ćemo sada kupiti lošije avione po istoj ili većoj cijeni... A što se tiče priča o starim kantama i sl. ako se MIG stari 50-60 godina može obnoviti da bi dobio još 500 sati leta, onda se može 30 godina stari F-16 obnoviti za još 3000 sati leta. Druga stvar je što su tu obnovu MIGova radili Ukrajinci, koji su u trenutku dobivanja posla bili u sukobu s Rusijom koja je proizvođač tih aviona. Ne znam uopće ideju poslati avione na obnovu u ratno područje...

VL
Avatar navijač
navijač
11:30 11.01.2019.

Čim je došla na mjesto ministra obrane potrošila je 100, 000. ondašnjih D.M. samo na preuređenje svog ureda .

VL
PR
Princeza
10:09 11.01.2019.

Treba. Da se pita regionskog vecernjeg. Ali nece vam ispuniti zelju.

VL
Avatar pendreck
pendreck
11:52 11.01.2019.

Samo mali podsjetnik: Gospoda Antunovic je svojodobno provela lustraciju. Lustrirala velik broj Hrvatskih domoljuba i poslala u mirovinu...

VL
DO
doktorica
10:52 11.01.2019.

pa ipak bi se trebalo pitati tehničku osobu,a ne političare,koji pojma nemaju o tome jer su uglavnom studirali(ako i jesu)društvene fakultete,pravo,filozofija isl.pa se uhljebili u politici-jer inače bi godinama bili bez posla.

VL
MO
modovisisajteMaraschino
11:11 11.01.2019.

članovi bivše SDP Vlade bi trebali u zatvoru biti zbog posla sa Migovima, a ne prozivati Krstičevića....

VL
DU
Deleted user
10:35 11.01.2019.

Jel to željkica koja je uništila eskadrilu borbenih helikoptera MI-24 objašnjava večernjem zašto nam je HV tu gdje je. Zbilja je Krleža imao pravo.

VL
BA
ban
11:37 11.01.2019.

ovom prilikom antunovicka govori svojom glavom bez partijske "pomoci", sasvim novo lice...nastavi li i dalje u tom stilu imat ce problema sa kolegom marasom koji ce umjesto na nju paljbu usmjerit prema neduznom bandicu...u svakom slucaju antunovicka je iskljucila iziz igre one koji su prema krsticevicu okrenuti sa mrznjom.

VL
Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
12:44 11.01.2019.

'Na Krstičevićevu mjestu u ovoj situaciji ne bih ponudila ostavku'.... a na Kotromanovićevom onomad s obzirom na 'remont' MIGova i let na Lošinj ??

VL
Avatar Tito
Tito
10:27 11.01.2019.

U svakom pogledu dobra i iskrena ovakve žene trebamo.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
11:29 11.01.2019.

Na žalost F-16 Barak 2020 nam je izmakao ne našom krivnjom. Izrael ih nije trebao ponuditi i drugim zemljama, dok nam ih ne isporuče. Imali smo zeleno svjetlo i od LM ma što neki novinari pisali o tome. Izrelski F-35 su i još obavljaju iznad svih očekivanje potrebne podatke koje na raspolaganju ima i LM. Izrael je LM poslao sve podatke o svim modifikacijama svojih Baraka i nije bilo nikakvih skrivenih namjera da se zaustavi ta kupnja. Bio je napisan i jedan aneks koji bi dao zeleno svjetlo prodaji "intelektualnog vlasništva" starog preko 30 god. Čekalo se samo njegovo potpisivanje. Hrvatska je tu ispala kolerativna žrtva (sigurno ne naivna) i na veliku žalost sigurno nećemo imati kvalitetniji i bolji zrakoplov od F-16 Baraka 2020 za kojeg sada mogu napisati da je takoreći u rangu sa najnovijim F-16V. U nekim detaljima i bolji od njega. Nosivost, dolet, pa čak i avionika. F-16 Barak je gotova priča, tako da vše nije potrebno niša pisati.

VL
BA
balance
10:30 11.01.2019.

Sutra će stručnu analizu dati Staško i Prijedor boy.

VL
DU
Deleted user
11:34 11.01.2019.

Gotovo nevjerojatno zvuči glas razuma iz SDP-a.

VL
ŠO
Šokac1
12:45 11.01.2019.

Gđa Antunović državljanka je Republike Hrvatske kao i ja i još četiri i nešto milijuna Hrvata. Po čemu je njezina ocjena nastale situacije meritorna ? Bilo tko od nas mogao je ovo komentirati , je, ali naši komentari ne bii bili objavljeni.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.