Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Tražimo da se Milanović ispriča R. Tomašić zbog upućenih uvreda'

"Mi u HSP AS-u pitamo se tko će odgovarati za sve uvrede koje su u medijima upućene Ruži Tomašić i nisu li to također izrazi mržnje, ali ovoga puta prema pripadniku većinskog naroda."
20. ožujka 2013. u 09:46 22 komentara 1 prikaza
ruza tomasic,zadar,portal (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell

– Ponukani priznanjem premijera Milanovića na skupu SDP-a u Zaprešiću u kojem je priznao da su pojedinci sudionici tučnjave u Kistanju djeca SDP-ovaca, tražimo javnu ispriku premijera Milanovića za izrečene optužbe na račun predsjednice HSP AS-a tijekom izvanredne konferencije održane 18. 3. 2013. na kojoj je izjave Ruže Tomašić prokomentirao kao izravan uzrok incidenta u Kistanjama. Također, od premijera Milanovića tražimo preuzimanje pune odgovornosti za sve neugodnosti koje trenutačno trpi saborska zastupnica i predsjednica HSP AS-a Ruža Tomašić, a koje su posljedica njegovih proizvoljnih interpretacija njenih izjava i neutemeljenih optužbi za širenje mržnje – navodi se u priopćenju koje potpisuje zamjenik predsjednice HSP AS-a Ivan Tepeš.

– Mi u HSP AS-u pitamo se tko će odgovarati za sve uvrede koje su u medijima upućene Ruži Tomašić i nisu li to također izrazi mržnje, ali ovoga puta prema pripadniku većinskog naroda. Također, oštro osuđujemo smjene i postupke prema urednicima Dnevnika 3 na HRT-u, koji su savjesno obavljali svoj posao i sukladno Etičkom kodeksu HRT-a Ruži Tomašić omogućili da objasni izjave iz govora koji je održala u Slatini, a koji je izazvao medijsku pozornost i nepravednu osudu premijera.

Otkazi koji su uslijedili na HRT-u, navodi se, rezultat su premijerova političkog pritiska koji je počeo na izvanrednoj konferenciji za novinare 18. 3. 2013. godine, a podsjeća nas na gušenje slobode medija u vrijeme komunističkog jednoumlja na ovim prostorima i svojstveno je diktatorskim režimima i državama.

Pravaši u priopćenju poručuju premijeru Zoranu Milanoviću "da se što hitnije počne baviti gospodarskom situacijom u Hrvatskoj i prije svojih istupa potraži pomoć PR-stručnjaka kako i dalje ne bi iritirao hrvatsku javnost".

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • pljuc:

    Mila majko sto se radi za placu od 8000€

  • petronije:

    Ma ona je jedan običan gost iz Kanade, a pravi se pametna. Bolje govori engleski negoli Hrvatski. Idi ti odakle si došla. Ti se trebaš ispričati svima u HR zbog svega što ste učinili građanima ove zemlje u proteklim godinama. FUJ!

  • marinmarino:

    svi ste vi (političari) dobro plačeni za svoje uloge! zbog ekonomsko-političke situacije rođena smo zemlja za manipulaciju rajom.