Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Tražili ranjenog vepra, puška jednog lovca opalila i ubila Dejana Kapša

Zasad se još ne zna kako je došlo do pucanja, a lovac čija je puška opalila u stanju je šoka. Dejan Kapš (37) bio je iskusan lovac i šumar
27. kolovoza 2016. u 07:30 16 komentara 32269 prikaza
dejan kapš
Foto: Facebook

U lovu u privatnom lovištu na području Bosiljeva u Karlovačkoj županiji jučer ujutro smrtno je stradao Dejan Kapš (37) iz Vrbovskog, iskusan lovac i šumar.

jelen Poginuo u lovu na fazane Lovac se poskliznuo, puška opalila i usmrtila ga lovačka puška nesretni splet okolnosti Mladi lovac se sapleo i pao, a puška kolege je slučajno opalila

U privatnom lovištu Obrta Tonković iz Zagreba, čiji je vlasnik Nevenko Tonković, trebao je sa svojim psima tragačima, izvježbanim da nalaze ranjene životinje po šumama, kroz gustiš u šumi pronaći ranjenog vepra. U jednom trenutku došlo je do opaljenja puške jednog od lovaca iz neutvrđenih razloga, a metak je pogodio nesretnog Dejana koji je preminuo na licu mjesta. Lovac čija je puška opalila, neslužbeno doznajemo, u stanju je šoka. U skupini lovaca, navodno je bio i sin vlasnika lovišta koji je također šokiran tragedijom.

– Dejan je bio vrhunski lovac, član čak triju lovačkih društava, jednog i u Sloveniji. Nema lovišta, od Dalmacije, Slavonije, Slovenije i Gorskog kotara, gdje nije bio. Lovci su ga zvali baš i zbog treniranih pasa s kojima je tragao za životinjama. Bio je školovan i stručan, diplomirao je šumarstvo, a u Osijeku i lovstvo – kazao nam je Damir Babić, predsjednik Lovačkog društva Lipov vrh iz Severina na Kupi čiji je Dejan bio član.

Dejan je inače radio u Šumariji Vrbovsko, imao je suprugu i sinčića.

>> Švedski lovac pozvao na odstrel medvjeda u Hrvatskoj: Možemo ih usmrtiti do 500 godišnje

Zagreb: Predstavljen šesti međunarodni turnir u hrvanju Zagreb Open Grand Prix 2019
'SVI SMO PLAKALI'
Prije 14 dana izgubio sestru pa napravio podvig života: 'Sve bih dao da je ona živa'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • sudac20:

    Čak i psihički bolesnik i osuđivani kriminalac ako ima puno novca u HR može dobiti liječnički i dozvolu od MUP-a za držanje i nošenje oružja. I sve to ishodi za jedan dan....

  • gornjasica2:

    Strašno,užas za obje strane..Tuga na jednoj na drugoj težak teret nositi cjelog života..Zar lovci nikad neće naučiti da budu oprezniji i da nezavijaju obitelji u crno..Familiji želim puno snage i iskrenu sućut.Strašno.

  • dalibor.hren:

    Kad već svatko može dobiti dozvolu za držanje i nošenje oružja, prije odlaska u lov treba provesti alkotestiranje, da ne velim poslije lova!