Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Madeleine McCann

Tražila se kamera iz stana glavnog osumnjičenog: Policija objavila da su pronašli "relevantni trag"

Obljetnica nestanka Madeleine McCann
Foto: Press Association/Pixsell
1/7
26.05.2023.
u 09:18

Na redu je forenzička analiza onog što su istražitelji našli. Nisu izlazili u javnost što se nalazilo u torbama koje su odnijeli sa mjesta potrage, samo je kratko rečeno da je riječ o "relevantnim tragovima

Mjeseci agonije su pred roditeljima nestale Madeleine McCann. Potraga za nekim tragom koji bi rasvijetlio misterij nestanka njihove kćeri možda je dovela do nekih pomaka. Portugalska policija tri dana je češljala područje oko akumulacijskog jezera u pokrajini Arade, otprilike 50 kilometara od mjesta nestanka. 

Na redu je forenzička analiza onog što su istražitelji našli. Nisu izlazili u javnost s onim što se nalazilo u torbama koje su odnijeli sa mjesta potrage, samo je kratko rečeno da je riječ o "relevantnim tragovima". Prema pisanju Daily Maila, istražitelji su iskopali osam dubokih jama kako bi prikupili uzorke. Njih su pak poslali na DNK analizu u Njemačku. Stručnjaci preliminarne rezultate očekuju idućeg tjedna, no prema nekim izvorima postoji bojazan da će proći mjeseci prije nego cjelovita analiza bude gotova. Portugalski Correio da Manha objavio je kako je "relevantni trag" pronađen tijekom potrage u četvrtak što je policiju navelo da potragu usmjeri na jedno, konkretno mjesto. 

Nekoliko predmeta je uzeto s područja koje mogu i ne moraju imati veze s istragom, pišu Portugalci. Među predmetima su tako naramenica grudnjaka, dijelovi odjeće i neki plastični predmeti.

Prema informacijama Daily Maila, tražili su se i pištolj i kamera koja su ukradeni iz kuće glavnog osumnjičenog, Nijemca Christiana Bruecknera, u blizini mjesta pretrage. Informaciju o ta dva predmeta doušnik je javio njemačkoj policiji. Navodno su ukradeni još 2007. godine i bačeni u rezervoar. Policija želi doznati ima li na kameri snimki djevojčice ili drugih Bruecknerovih žrtava.

Portugalska policija potvrdila da je trodnevna potraga rezultirala "zbirkom materijala koji će biti predmetom analize", no, prema pisanju The Telegrapha, trebat će tjedni ili mjeseci da se analiziraju ti uzorci. Njemački tužitelj Hans Christian Wolters rekao je da će brzo objaviti priopćenje ako istražitelji ne pronađu ništa bitno. Ali ako se uzorci pokažu bitnima, priopćenje će odgoditi.

VEZANI ČLANCI:

Pretraživanje mjesta odvija se na zahtjev njemačke policije koja je prije tri godine objavila kako vjeruju da je Madeleine mrtva te je vjerojatno za to odgovoran osumnjičeni Nijemac Christian Brueckner. Tvrdilo su da je već osuđeni zlostavljač djece i diler drogom posjećivao odmaralište u kojem je djevojčica nestala. On je trenutno u zatvoru zbog silovanja 72-godišnje žene i u to u istoj regiji u Portugalu. No on odbacuje veze sa slučajem.

Trogodišnja Madeleine iz Rothleya bila je na odmoru sa svojom obitelji u Praia da Luzu, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. svibnja 2007. godine. Roditelji su otišli na večeru, no kad su se vratili, u apartman je bilo provaljeno. Madeleine nije bilo unutra, a drugo dvoje djece je spavalo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije