Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPOZNAT

Traži se krvnik, bivši reper Abdul Majeed Abdul Bari (23)

Abdul Majeed Abdul Bari
Foto: Alarabya.net
14.09.2014.
u 19:35

Otac ubojice Davida Hainesa odgovoran je za bombaške napade na veleposlanstva SAD-a 1998. u Nairobiju i Dar es Salaamu

“Slavni” ISIL-ov koljač, koji je već dobio nadimak u redovima terorističke skupine Islamske države Jack Glavosjek, odrubio je glavu otetom britanskom humanitarcu 44-godišnjem Davidu Hainesu koji je bio oženjen za Hrvaticu i živio je u Sisku.

Obrazovani militanti

Video okrutnog ubojstva, odrubljivanja glave, pušten je u javnost u subotu kasno navečer. Jack Glavosjek na popisu svojih žrtava ima i američke novinare Jamesa Foleya te Stevena Joela Sotloffa. Prema podacima britanske obavještajne službe MI5 i MI6, pod maskom koljača krije se 23-godišnji Abdul Majeed Abdul Bari kojeg gotovo sve obavještajne službe svijeta pokušavaju locirati i uhvatiti.

Podrijetlom iz Egipta, Abdul Majeed Abdul Bari je član brigade britanskih militanata u ISIL-u koja je naziv The Beatles dobila upravo po njemu. Naime, prije nego što se pridružio snagama ISIL-a Abdul Majeed Abdul Bari bio je poznati londonski reper s umjetničkim imenom L Jinny. Rodio se u Londonu, gdje je završio osnovnu i srednju te glazbenu školu. Poražavajuća je činjenica da se u redovima ISIL-a nalaze i visokoobrazovani ljudi, liječnici, inženjeri, pisci, glumci i pjevači.

Profesionalne snimke

Video kojim ISIL-ovci pokazuju odrubljivanja glave napravljen je profesionalno, što dokazuje da u njihovim redovima ima i snimatelja, kamermana, producenata, prevoditelja te da imaju vrhunsku tehnologiju. Za razliku od ISIL-ovih profesionalno napravljenih snimaka, snimke Al-Qa’ide i ostalih terorističkih organizacija amaterske su. Abdul Majeed Abdul Bari sin je Adela Abdula Barija, poznatog visokog dužnosnika u Al-Qa’idi, koji je odgovoran za bombaške napade na američka veleposlanstva 1998. godine u Nairobiju i Dar es Salaam.

Iako je Adel bio intelektualac i visokoobrazovana osoba, završio je pravo i živio u elitnom kvartu Kaira, bio je i poznati islamski radikal koji je u šest godina bio deset puta uhićen i zatvaran u Egiptu. U Egiptu je imao odvjetničku tvrtku koja je branila islamiste i političke zatvorenike. Nakon toga 1990. godine otišao je u Veliku Britaniju, gdje je dobio politički azil. Međutim, 1999. uhićen je, na zahtjev SAD-a, zbog umiješanosti u bombaške napade na američka veleposlanstva u Nairobiju i Dar es Salaam. U britanskim zatvorima proveo je 12 godina, nakon čega je 2012. godine izručen SAD-u.

Komentara 13

XA
xaron
20:18 14.09.2014.

Ovaj reper je sa obitelji živio u boljem dijelu Londona, u kući koju im je država dala kao socijalu. Evo kako im je zahvalio na pomoći koju je on sa obitelji uživao na zapadu. Niti jedan izbjeglica sa naših prostoraa nije od države dobio pomoć kao ovaj ubojica. Dobra procjena socijalnih službi UK.

HR
HRVATSKA89
21:30 14.09.2014.

ujo 123 na podrucju primorsko goranske zupanije ti zivi vise od 100.000 muslimana Rijeka grad sa najvise muslimana u HR

DO
dotoresa
20:03 14.09.2014.

Ovo je sotonistički ritual.Sve žrtve su obučene u isto ,iste boje a dželat isto tako.Kurbini sinovi su iz Europe,.zato skrivaju sotonska lica da ih ne prepoznaju kad se vrate.EU mora popisati sve odsutne članove iz islamskih obitelji,neka objasne gdje su.Triba im uzeti slike i čekati ih.A lipo vam je Gadaffi reka:"ako me ubijete,upoznat ćete zlo kakvo ne možete ni sanjati".Sotona je vodija USA u to arapsko proljeće iz kojeg je niknulo njegovo sime koje triba satr i spalit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije