Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI BRUTALAN ZLOČIN

ISIS objavio da je smaknuo hrvatskog zeta Davida Hainesa, Cameron: Čin čistog zla, privest ćemo ih pravdi

Haines
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
14.09.2014.
u 00:48

David Haines je već treća žrtva stravičnog ritualnog smaknuća koje su izveli džihadisti

Džihadisti samoprozvane Islamske države objavili su kako su smaknuli britanskog humanitarca i hrvatskog zeta Davida Hainesa (44). Britanski državljanin koji je u Hrvatskoj zasnovao obitelj otet je u Siriji 2013. godine. 

Islamska država u subotu je objavila video koji prikazuje kako su Hainesu odsjekli glavu dok je klečao na nogama u identičnim uvjetima kako su u kolovozu smaknuta dva američka novinara James Foley i Steven Sotloff. Britansko ministarstvo vanjskih poslova provjerava autentičnost snimke.

Tik prije nego što će mu odrubiti glavu na videu se vidi kako Haines (44) čita optužbe spram zapadnih sila, te poimence britanskog premijera Davida Camerona

"Svojevoljno si ušao u koaliciju s Amerikom protiv Islamske države, baš kao što je to učinio tvoj prethodnik Tony Blair, prateći trend britanskih premijera koji nemaju snage reći 'ne' Amerikancima. Na žalost cijenu će platiti britanski narod".  

Cameron: Ubojstvo Davida Hainesa je čin čistog zla

Britanski premijer David Cameron osudio je brutalno ubojstvo: 

"Ubojstvo Davida Hainesa čin je čistog zla. suosjećam s njegovom obitelji koja je pokazala veliku hrabrost i izdržljivost. Učiniti ćemo sve u našoj moći da ulovimo ove ubojice i osiguramo njihovo privođenje pravdi, koliko god to trajalo", izjavio je Cameron. 

Džihadisti su od početka rujna prijetili ubojstvom "hrvatskog zeta", humanitarca Davida Hainesa, čija supruga Dragana Prodanović Haines s kćeri živi u Sisku. 

Nakon što je Islamska država početkom rujna Hainesa apostrofirala kao sljedećeg na listi svojih brutalnih pogubljena slučaj je potresao Hrvatsku, posebice Sisak, prebivalište otetog britanskog humanitarca, oženjenog  za hrvatsku državljanku. 

>>Hrvatski zet kojem džihadisti prijete dekapitacijom obnavljao sela oko Knina

>>Pripadnici ISIL-a mučili su hrvatskog zeta strujom. Više ne može ni jesti

 

Komentara 139

SA
samoborka
01:14 14.09.2014.

Zapad je smrad bez sumnje. Ali ovi ekstremni muslimani su nemani i poremecene divljacine! Sreca da je nepopravljivo (dokazano kroz povijest) Europa dozvolila nekontrolirano useljavanje svakavih divljaka sa svih strana, i samo cekam kad ce opet odjeknuti snazna eksplozija usred Londona, Rima, Berlina, Pariza ili mozda i Zagreba! Maloumna Europo, u svom srcu imas bure baruta, Bosnu! Rusija je americki problem, i nek se ameri bave njom! Vi uprite oci u Bosnu i ekstremiste koji tamo bujaju svakim danom! Ojacajte hrvatsku vojsku, gadno postrozite granicu izmedu Hr i BiH! Hrvatska mora biti cvrsti zid koji ce stititi sebe i Europu od prodora divljaka!

OK
Omladinac koji to nije
01:13 14.09.2014.

Zločin se ne isplati. Kad, tad, stići će vas kazna. Bilo bi dobro što prije, to bolje.

ST
Startrack
02:14 14.09.2014.

Pa kad se to ijedan Europski hodja oglasio protiv ovih iz ISISa. Pricaj bajke drugima. I muslimanima nije mjesto u Europi. Europa je za Europljane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije