Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Traže od novog ministra da krene rješavati probleme u sanitetskom prijevozu

"Pacijentima je nužan sanitetski prijevoz bez kojega ne mogu obavljati nužno potrebne preglede te pacijenti ne smiju niti dana ostati bez ove usluge", priopćila je udruga Dignitas
01. veljače 2020. u 23:23 6 komentara 633 prikaza
Zagreb: Najteže ozlijeđena djevojčica s Paga sanitetskim vozilom dovezena na Rebro
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Udruga za zaštitu dostojanstva i jednakosti pacijenata "Dignitas" pozvala je novog ministra zdravstva Vilija Beroša da što prije počne rješavati probleme zaposlenika u sanitetskom prijevozu, strahujući da bi zbog najavljenog štrajka u toj djelatnosti pacijenti mogli ostati bez sanitetskog prijevoza.

Novi ministar zdravstva Vili Beroš Vili Beroš 'Kombinirat će se javni i privatni zdravstveni sektor, ali bez monopola'

"Pacijentima je nužan sanitetski prijevoz bez kojega ne mogu obavljati nužno potrebne preglede te pacijenti ne smiju niti dana ostati bez ove usluge", priopćila je ta udruga.

Navode pritom da razumiju sve djelatnike te ih, između ostalog, podržavaju u njihovu nastojanju jer sustav je ionako preopterećen, a te posljedice ne snose samo sami djelatnici nego i pacijenti koji čekaju prijevoz i po nekoliko sati.

Upozoravaju da je Zagreb preveliki grad da bi ostao bez sanitetskog prijevoza na samo jedan dan, a kako kod nas pregovori sa sindikatima traju tjednima, ponekad i mjesecima takva situacija za pacijente bila bi nedopustiva i vrlo opasna za njihovo zdravstveno stanje.

Vili Beroš KORONAVIRUS 'U Hrvatskoj je provedeno samo jedno testiranje, bila je riječ o običnoj virozi'

Napominjući kako usluge saniteta ne koriste zdrave osobe, nego većinom starije i nepokretne osobe, udruga Dignitas je poručila ministru Berošu da mu je to jedan od prvih testova na kojem se nadaju da neće pasti.

Hrvatski sindikat sanitetskog prijevoza na svojoj je facebook stranici najavio štrajk protiv pravnog nasilja za 5. veljače, zahtijevajući iste koeficijente za rad jednake vrijednosti.

ARHIVA - Srebro u kombinaciji, povijesna olimpijska medalja Ivice Kostelića
TEŠKA ODLUKA
Pavlek u suzama umirovio Antu Kostelića: 'Tako je trenutno najbolje...'
Ivanić-Grad
Grad po svačijoj mjeri
Ivanić-Grad: Moderna sredina pogodna za svakoga
  • IvoDivo:

    Zdravstvo nam je u kolapsu a ovakvi marginalci paraziti žele još više urušiti zdravstvo. Poznanici u austriji pozlilo i pozvala je hitnu pomoć. Da im pomogne pričekala ih je na ulazu u zgradu. kada su je vidjeli da stoji na ... prikaži još! nogama nisu je uzeli već je morala platiti kaznu i troškove. Kod nas romi i brojni drugi problemi zbog gluposti pozivaju hitnu pomoć, jer nemaju prijevoz. Toga nema nigdje u noramlnom svijetu koji nema te hipoteke bolesti komunizma.

  • Ten-kre:

    Krivo. To ćete tražiti od budućeg ministra jer je ovaj već pao na korona virusu.

  • pipas9991:

    gy parovima se izmisljavaju radna mjesta s placom vecom od 12 tisuca kuna koji nista ne rade a jadnicima na sanitetu 5.500 kuna mx