Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestala prije 16 godina

Cijeli dan traže tijelo Madeleine, njemački tužitelj: 'Naša istraga temelji se na određenim dojavama'

Foto: Reuters/Pixell
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.05.2023.
u 15:06

U Portugalu, cijeli dan traje pretraga područja koje se nalazi u blizini mjesta gdje djevojčica nestala 2007.

Cijeli dan policajci pretražuju teren u pokrajini Arade u Portugalu, otprilike 50 kilometara od mjesta gdje je prije 16 godina nestala Madeleine McCann. Na terenu 20-ak policajaca traži tragove po akumulacijskom jezeru, brani i okolnom području koje je blokirano. Na kopnu su podignuti šatori policije. Reutersov svjedok rekao je da su pripadnici vatrogasne brigade dopremili gumeni čamac dok su policajci češljali područje oko brane Arade.

Portugalska policija u priopćenju je navela kako su pretragu počeli na zahtjev njemačkih kolega i u prisutnosti britanske policije. Potonji su tamo kako bi roditeljima priopćili bude li kakvih novosti. "Nastavljamo podupirati kolege u Portugalu i Njemačkoj u njihovoj istrazi oko pronalaska Madeleine McCann", rekao je isnpektor Mark Cranwell  iz Metroplitan Policea.

Dok traje potraga, iz njemačkog tužiteljstva stiglo je priopćenje. "U Portugalu su u tijeku istražne radnje, kao dio istrage nestanka Madeleine McCann. Radnje se poduzimaju u suradnji s portugalskim vlastima", naveli su, dodajući kako u ovom trenutku neće davati više detalja, piše Independent. Rezerovoar Algarve nalazi se na oko 50 kilometara from resorta Praia da Luz gdje je Madeleine nestala 2007.

"Naša istraga u Portugalu temelji se na određenim dojavama. Ne mogu otkriti njihovu pozadinu u ovom trenu, niti zašto tražimo baš ondje i što se nadamo da ćemo naći. To će ostati naša tajna u ovom trenutku", rekao je njemački tužitelj Christian Wolter, prenosi Sky News

VEZANI ČLANCI:

Pretraživanje mjesta odvija se na zahtjev njemačke policije koja je prije tri godine objavila kako vjeruju da je Madeleine mrtva te je vjerojatno za to odgovoran osumnjičeni Nijemac Christian B. Tvrdilo su da je već osuđeni zlostavljač djece i diler drogom posjećivao odmaralište u kojem je djevojčica nestala. On je trenutno u zatvoru zbog silovanja 72-godišnje žene i u to u istoj regiji u Portugalu. No on odbacuje veze sa slučajem.

Trogodišnja Madeleine iz Rothleya bila je na odmoru sa svojom obitelji u Praia da Luzu, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. svibnja 2007. godine. Roditelji su otišli na večeru, no kad su se vratili, u apartman je bilo provaljeno. Madeleine nije bilo unutra, a drugo dvoje djece je spavalo. U počecima potrage, roditelji su optuživali lokalnu policiju zbog niza propusta, u vremenu koje je bilo ključno da se djevojčica nađe živa. Britanska policija nikad nije odustajala od potrage pa je s vremena na vrijeme provjeravala potencijalne otmičare. No bez uspjeha. U velikoj akciji 2013., potragu su sveli na 38 sumnjivaca, no ni jedan nije bio otmičar. Te godine i sami su pretražili teren resorta u Portugalu.

Tužitelji su Christiana Bruecknera (45) proglasili službenim osumnjičenikom 2022. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

ĐU
đuropedala
16:05 23.05.2023.

Pa ako ideš na večeru valjda vodiš i dijete da i ono jede, a ne ostavljaš ga samog doma. Bolje da se koncentriraju na roditelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije