Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži se od 2007.

Policija ima novi trag u slučaju nestale Maddie? Pretražit će umjetno jezero u Portugalu

Portugal: Deseta obljetnica nestanka Madeleine McCann
Foto: Steve Parsons/PRESS ASSOCIATION
1/3
22.05.2023.
u 18:48

Područje umjetnog jezera policija je zatvorila malo nakon podneva u ponedjeljak. Plavi šatori podignuti su u blizini kako bi se provela potraga u utorak i srijedu.

Policija koja istražuje nestanak Madeleine McCann izvršit će potragu u umjetnom jezeru u Portugalu. Pretraga brane Arade započet će u utorak, 50 kilometara od mjesta gdje je djevojčica nestala 2007. godine. Trogodišnja Madeleine iz Rothleya bila je na odmoru sa svojom obitelji u Praia da Luzu, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. svibnja 2007. godine. Tužitelji su Christiana Bruecknera (45) proglasili službenim osumnjičenikom 2022. godine. Potragu je zatražila njemačka policija jer je Brueckner u to vrijeme posjetio područje, piše BBC.

Njemački dužnosnici nisu željeli potvrditi vijest o policijskoj potrazi, ali su naznačili da su medijska izvješća točna. Hans Christian Wolters, njemački državni tužitelj u Braunschweigu, rekao je za BBC da će kratka izjava potvrde biti objavljena u utorak ujutro.

VEZANI ČLANCI:

Brueckner, koji se trenutačno nalazi u njemačkom zatvoru zbog silovanja žene u Portugalu 2005., nikad nije optužen za Madeleinein nestanak i nijekao je bilo kakvu umiješanost. Unatoč tome, Wolters ga tretira kao glavnog osumnjičenika u slučaju McCann. Brueckner, njemački državljanin, živio je blizu odmarališta Praia da Luz kada je obitelj McCann bila na odmoru. Na tom je području boravio od 2000. do 2017. godine.

Područje umjetnog jezera policija je zatvorila malo nakon podneva u ponedjeljak. Plavi šatori podignuti su u blizini kako bi se provela potraga u utorak i srijedu. Ovo nije prvi put da se u sklopu istrage pretražuje to područje. Godine 2008. portugalski odvjetnik Marcos Aragao Correia platio je specijaliziranim roniocima da provjere plovni put nakon što je dobio dojavu da je Madeleineino tijelo u umjetnom jezeru. Posljednja potraga u Portugalu u vezi s Madeleineinim nestankom bila je 2014. godine.

Ranije ovog mjeseca, Madeleineini roditelji Kate i Gerry održali su bdjenje u povodu 16. godišnjice njezina nestanka. U svibnju su obilježili i 20. rođendan svoje kćeri, obećavši da "nikada neće odustati" od potrage.

VIDEO Sramotno ponašanje ispred trogirskog Doma zdravlja: Hitna čekala osam minuta da se makne parkirano vozilo

Komentara 1

DU
Deleted user
09:22 23.05.2023.

Dnevna doza tragova i ukrajinskih protuofenziva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije