Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud odlučio

Njemački tužitelji nemaju nadležnost pokrenuti slučaj protiv osumnjičenog za nestanak Madeleine

Portugal: Deseta obljetnica nestanka Madeleine McCann
Foto: Steve Parsons/PRESS ASSOCIATION
1/3
21.04.2023.
u 08:24

Christian Brueckner (45) optužen je za brojne seksualne prijestupe za koje se navodi da su se dogodili u Algarveu gdje je trogodišnjakinja nestala 2007. godine

Sumnja da se Christian Brueckner (45) možda neće suočiti s optužbama u Njemačkoj za nestanak Madeleine McCann, nakon što je tamošnji sud presudio da tužitelji nisu nadležni za pokretanje slučaja protiv njega. Osuđeni silovatelj imenovan je kao čovjek odgovoran za Madeleineinu otmicu i ubojstvo nakon što su istražitelji u Njemačkoj ustvrdili da imaju "konkretne dokaze" da je ona mrtva.

Brueckner je optužen za brojne seksualne prijestupe za koje se navodi da su se dogodili u Algarveu gdje je trogodišnjakinja nestala 2007. godine. Međutim, od tada tužitelji nisu učinili daljnji napredak u podizanju optužnice u slučaju McCann protiv njega. Sada je njegov odvjetnik Friedrich Fulscher odbacio optužbe protiv njega, nakon što je uspješno dokazao da tužitelji nemaju nadležnost nad njim u Brunswicku u Njemačkoj, gdje je slučaj pokrenut, navodi Daily Mail

"Obrana je već tijekom prethodnog postupka istaknula da pravosuđe u Braunschweigu ne bi trebalo imati mjesnu nadležnost", istaknuo je odvjetnik Fulscher. Odluka znači da su tjeralice za Bruecknerom u vezi sa slučajem odbačene, ali on neće biti pušten iz zatvora u kojem do 2026. godine služi sedmogodišnju kaznu zbog silovanja. Naime, odbijen je zahtjev za njegov uvjetni otpust. 

U njemačkom pravnom sustavu, sud mora, nakon što primi optužnicu od tužitelja, odlučiti hoće li dati slučaj na suđenje. 

"Još nismo obaviješteni o odluci suda. Ne razumijemo zašto gospodin Fulscher ima to prije nas jer bi te odluke trebale biti dostavljene istovremeno objema stranama", rekao je tužitelj iz Brunswicka Hans Christian Wolters. Wolters je nastavio biti optimističan, inzistirajući da se ništa neće promijeniti u neposrednoj budućnosti.

"Nastavit ćemo istraživati ​​slučaj, a optuženi će ostati u pritvoru", naveo je pa dodao: "Što se tiče odluke Regionalnog suda u Braunschweigu o nadležnosti, prvo ćemo pažljivo ispitati razloge, a potom ćemo vjerojatno dati odluku na reviziju Višem regionalnom sudu u Braunschweigu".

VIDEO Tragedija u Lovincu: Zapalio se automobil, policija u njemu pronašla smrtno stradalu osobu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije