Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvostruka kruna

Prva doveslala posada Stabline, pobijedile i njihove lađarice!

Predsjednica s pobjendicima Maratona lađa
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/19
08.08.2015.
u 19:46

Uz Neretvu, Maraton je pratilo 50-ak tisuća ljudi. Spektakl nisu zaobišli ni naši političari.

Posada Stabline pobjednik je 18. maratona lađa, dugog 22,5 kilometara, od Metkovića do Ploča. U dramatičnoj završnici pretekli su Gusare iz Komina i ostavili ih na drugom mjestu, dok su treći na cilj doveslali prošlogodišnji pobjednici, lađari Crnog puta iz Metkovića. Ekipi Stabline ovo je prva pobjeda na Maratonu, a s obzirom da su njihove lađarice na sveopće iznenađenje pobijedile u ženskom maratonu prije dva dana, dvostruka kruna bila je povod euforičnog slavlja na cilju u Pločama.

Bengalke, zastave, pjesma i navijanje lađare su pratili na cijelom putu. Uz Neretvu, Maraton je pratilo 50-ak tisuća ljudi. Spektakl nisu zaobišli ni naši političari.

Na Maratonu je bila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a iz Sinja su došli ministar turizma Darko Lorencin i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Došao je i šef HDZ-a Tomislav Karamarko s Milijanom Brkićem i gradonačelnicom Knina Josipom Rimac, šeficom HDZ-ove kampanje.

>> Maraton lađa slavi drevnu pobjedu, a nama je cilj očuvati tradiciju i ući u natjecanje

Komentara 5

LU
ludvig989
23:50 08.08.2015.

Predsjednica je bila prisutna, a i novi predsjednik Vlade Republike Hrvatske!

LU
ludvig989
23:48 08.08.2015.

Bila je prisutna nova drzavna vlast,ona na odlasku se nije bas pokazala...

Avatar guza guzic
guza guzic
00:22 09.08.2015.

Predsjednica je zaista stvorena za ovu funkciju,sve joj ide od ruke i uvik je medu svitom svaka cast,,,,a HDZ zna se u blizini zlu netribalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije