Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA Javljaju nam se novi očevici tragedije na bazenu u Tuhlju

Tragedija u Tuhlju: Curica nije bila na toboganu

28.05.2009.
u 20:01

KRAPINA – Nakon što su neki mediji danas objavili informaciju da je navodno policija očevidom utvrdila da se šestogodišnja Mihaela S. iz Velike Mlake utopila nakon što se spustila niz tobogan i nagutala vode, Stjepan Petrinec iz Policijske uprave krapinsko-zagorske rekao nam je da je riječ o medijskim nagađanjima koje s policijskim izvješćem nemaju baš nikakve veze.

– Policija takvim podacima ne raspolaže i mi to sigurno nismo u našem izvješću nigdje napisali – rekao je Stjepan Petrinec.

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zlataru rekli su nam da još nisu zaprimili predmet vezan uz utapanje djevojčice pa ga ne mogu niti komentirati. Inače, i očevici i zaposleni smatraju da je gotovo nemoguće da se mala Mihaela spuštala niz veliki tobogan jer je on udaljen od 50 do 60 metara od mjesta na kojem je pronađena kako pluta.

Na otvorenim bazenima u Termama Tuhelj postoji još jedan sasvim mali tobogančić visok oko metra koji je u malom dječjem bazenu gdje je dubina samo oko pola metra, ali taj je bazen fizički potpuno odijeljen od drugog bazena sa sporom rijekom.

Ravnateljica županijskog doma zdravlja Srebrenka Belec kaže da je vozilo Hitne pomoći koje je stiglo na bazen imalo svu opremu za reanimaciju te da je pomoć pružena prema pravilima struke.

- Ali nismo dobili odgovor o tvrdnjama medicinskog tehničara koji nam se javio – da u vozilu nisu imali ništa radi uspostave dišnog puta, da su djelatnici upropastili jednu ampulu adrenalina te je da doktor koji je došao na bazen bio u panici te da nije obavio posao kako treba.

On je bio očevidac i djevojčicu je reanimirao, a dodao je da su i u Drugom svjetskom ratu imali bolju opremu te da je u ovom slučaju bilo nesretnih okolnosti, ali i nemara i ljudskih pogrešaka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije