Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNA TRAGEDIJA

Vlak usmrtio djevojčicu dok su pokušavali prijeći granicu

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/8
22.11.2017.
u 23:12

Nesreća se dogodila u neposrednoj blizini hrvatske granice sa Srbijom. Djevojčica, koja je bila s migrantima imala je 5 godina

U neposrednoj blizini hrvatske granice sa Srbijom, u Šidu u utorak oko 20 sati smrtno je stradala 5-godišnja djevojčica, prenose srpski mediji. Na nju je, dok se zajedno s većom grupom migranata kretala uz prugu, naletio teretni vlak i na mjestu je usmrtio. Srpska policija jučer nije davala nikakve službene izjave o nemilom događaju, a ni načelnica općine Tovarnik nije znala više pojedinosti.

Mještani Tovarnika kažu kako migranti i dalje, unatoč pojačanoj policijskoj kontroli, pokušavaju ilegalno prijeći državnu granicu. Najčešće se drže pravaca poput željezničke pruge ili dalekovoda. Kažu i kako se u blizini granice može pronaći i odbačena odjeća po poljima kao i razni tragovi koji govore kako je tu netko prolazio.

1/13

U samome selu ih se ne primjećuje, ali ih se povremeno vidi uz prometnice. Ovo nije prva smrt migranata koji pokušavaju prijeći državnu granicu. Nedavno je kod Tovarnika, također uz željezničku prugu, pronađeno i beživotno tijelo migranta iz Turske. Kasnija obdukcija pokazala je kako je uzrok smrti bio srčani udar. Novinari iz Srbije neslužbeno kažu i kako se u samome Šidu dogodilo više smrtnih slučajeva među migrantima.

Najčešći uzroci smrti bili su udari visokoga napona i pokušaji penjanja na vlakove. Inače, u samome Šidu nalazi se jedan od kampova u koje su smještani migranti. U blizini Šida, na autocesti, nalazi se još jedan takav kamp gdje su također smješteni migranti. U tim kampovima migranti borave ali im je isto tako omogućeno i da se slobodno šetaju po gradu i okolici.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar HKNKRZ
HKNKRZ
23:52 22.11.2017.

Toliko stoljeća branimo Europu od ovakvih divljaka ,a sada im otvaramo vrata i puštamo ih unutra da uništavaju našu civilizaciju.

AN
androandro
06:21 23.11.2017.

"...sa vecom grupom migranata..." Pre nekoliko dana vecernji je pisao o zicanoj ogradi na slovensko hrvatskoj granici. Zaste se ne ukloni, kad migranata vise nema. Otkud onda dada"veca grupa". Ved tada sam pisao, da kor nas u Becu svaki dann vidimo nove migrante. Da je glupo pisati i razmisljati, da ih nema. Da je Hrvatska pametna, kao Slovenija, postavila bi zicu i na svoju juznu granicu.

DU
Deleted user
04:51 23.11.2017.

Hallo predsjednice jeli tako granicari i policija osiguravaju granicu. Svaki k—-c bez dokumenata I vise sece kako mu se digne. Zar se tako brine o sigurnosti gradana i zastite teritorijalnog integriteta ? Pod hitno zicu na granicu kao i Madarii jer cemo skupo platiti ovu perverziju u buducnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije