Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tovari i konj završili u stečajnoj masi i prodani za 6500 kuna

Čekat ću nekoliko dana da zaštitari skupe 10.000 kn, a onda ću životinje ponuditi nekom drugom. Magaricu ne dam, tvrdi B. Deranja.
18. ožujka 2014. u 20:58 4 komentara 1944 prikaza
magarci
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Ne damo naše magarce u salame, poručuju iz dubrovačkog društva za zaštitu životinja koje je u misiji spašavanja magaraca i konja iz propalog društva Park Prevlaka. Četiri magarca, magarica i konj našli su se, naime, kao “pokretnina” u stečajnoj masi te tvrtke u većinskom vlasništvu države. Stečajni upravitelj Vlaho Monković kazao je da nemaju novca i ne mogu se brinuti o životinjama. Tovare i konja, starog 30 godina, kupio je tako nekadašnji mesar i klaoničar Božo Deranja iz Grude za 6500 kuna, a kako i “nisu roba od velike vrijednosti”, mislio ih je, tvrdi, prodati dalje za 10.000 kuna.

– Ako toliko u idućih nekoliko dana nađu zaštitari, dat ću ih njima, a ako ne, prodat ću ih drugome. Magaricu ću zadržati za svojih pet unuka – rekao je Deranja. Predsjednica Društva za zaštitu životinja Anica Sambrailo kaže da su zasad prikupili polovicu “otkupnine”, 5000 kuna, dok im utočište nudi Milo Antunović iz Kune Pelješke koji za turizam ima već 70-ak magaraca.

– Čini se da je riječ o zaštićenim istarskim magarcima. Rado ću ih uzeti – kazao je Antunović za Večernji. No do sretnog završetka nedostaje još 5000 kuna. Ne nađu li ostatak novca, zaštitari strahuju da bi životinje mogli kupiti i iz Srijemske Mitrovice, gdje od balkanskih magaraca rade kulen i kobasice.

>>Magareće mlijeko vrhunski je lijek, a litra stoji 400 kuna!

>>Herešin: Bijesni magarac, kućni ljubimac, ugrizao djevojčicu

Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • coolman:

    Dali ima neki račun za donaciju?

  • ja sam gladan:

    Nema milosti.Slavek je prvo nas zastečajil,sad su na red došli konji i tovari.

  • Deleted user:

    Ali, ako ih i otkupe magije natrag, ako ih do sada nisu imali čime hranit, kako će ubuduće? Pa što ih nisuodmah prodali "za turizam"?