Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašen iz azila

Toni pronašao novi dom u Udbini, treba mu prijevoz

Psi spašeni iz azila
Foto: VL
1/3
18.11.2013.
u 21:04

Sa 15 godina ostavljen je u skloništu u kojem je rok trajanja 60 dana

Kad se petnaestogodišnji Toni pojavio u skloništu Veterinarske ambulante Pula, nitko nije znao kako je tamo završio. Da li ga se vlasnik odrekao u dobi kad ga Toni najviše treba, da li je umro pa se o Toniju nema tko brinuti. Pitanja na koja volonteri nisu znali odgovore u tom ih trenutku zapravo nisu previše ni mučila. Znali su da Toniju tu nije mjesto i da ga pod hitno treba spasiti. Njegovih 60 dana počelo je odbrojavati 7. studenoga i ne pronađu li mu dom u tom roku, Tonija će eutanazirati.

Zvono za uzbunu

Pred njima je bila teška zadaća, pas u poznim godinama koji još uz to slabo čuje teško će naći novog vlasnika. Bez obzira što je dobroćudan i, kako su ga opisali, ima veliko srce. No, Tonijeva priča samo je još jedan dokaz da nada uvijek umire posljednja, a Facebook se kao i mnogo puta do tada pokazao kao slamka spasa. Toni je u samo nekoliko dana pronašao novi dom. – Prijateljica sam s curama iz Pule i kad sam vidjela njihovu objavu nešto mi je zazvonilo na uzbunu. Znala sam da moram reagirati da bih ga spasila. Posebno sam osjetljiva na napuštene stare pse, imam ih već četiri. Veliki crni Medo ima 14 godina, kovrčavi Dofi kod mene je 9 godina, a isto ima oko 13, 14 godina, mala Flekica ima više od 10, a žuti Bjonde kod nas je 12 godina - kaže Đurđica Lukanović Dumančić iz Udbine. Majka dvojice odraslih sinova ističe kako cijela obitelj stalno spašava pse, od lovaca ili iz šinteraja.

Nestrpljivo ga čekaju

- Suprug se zna ponekad ljutiti, misli da mi oduzimaju previše vremena, ali me onda iznenadi i donese nekog napuštenog psa. Našeg najstarijeg psa Medu upravo je on donio - priča gospođa Đurđica i dodaje da svi nestrpljivo čekaju novog člana obitelji. Kako bi Toniju vrijeme do odlaska kući proteklo čim bezbolnije, nazvala je i voditelja skloništa u Puli i zamolila ga da posebno pripazi na njezinog psa. 

A da bi Toni što prije izišao na slobodu i došao u svoj novi dom, još treba pronaći prijevoz od Pule do Udbine. Dolaze u obzir brojne kombinacije, dodaje Đ. Lukanović Dumančić, jer Toni bi mogao doputovati i u Senj, Karlovac ili Ogulin, a onda bi uz pomoć prijatelja stigao i do Udbine. Ako možete pomoći Toniju da čim prije napusti sklonište i dođe u topli dom, gdje ga uz nove vlasnike čekaju i četiri pseća prijatelja, nazovite gospođu Đurđicu na 098/9571667.  

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Sunčica
Sunčica
11:25 20.11.2013.

slatko pseto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije