Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLOKIRAN PRILAZ DEPONIJU

Tone smeća na ulicama Mostara, krizni stožar upozorava na opasnost od zaraze

Blokiran deponij
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/3
05.03.2020.
u 13:07

Udruga građana "Jer nas se tice" predložila je u četvrtak rješenje za nastavak odlaganja otpada na deponiju Uborak najduže do 18 mjeseci, uz uvjet da se pronađe nova lokacija za odlaganje otpada iz Mostara i više gradova Hercegovine.

Tone smeća nalaze se u četvrtak na ulicama Mostara jer je blokirano regionalno odlagalište otpada, a u međuvremenu su građani zapriječili odvoz smeća i na privremenu lokaciju, zbog čega gradu prijeti zaraza.

Odlagalište otpada Uborak, koje se nalazi sjeverno od Mostara, mjesecima je mjesto povremenih blokada građana iz udruge "Jer nas se tiče", koji traže njegovo zatvaranje i izgradnju novog deponija. U posljednjih desetak dana ponovno su blokirali prilaz deponiju, zbog čega je komunalno poduzeće počelo odvoziti otpad na privremeno odlagalište u južnom dijelu grada, koje nije za to namijenjeno. Zbog toga su prosvjedovali mještani i zapriječili prilaz osobnim vozilima novoj lokaciji.

Gradski krizni stožer uputio je stoga u četvrtak upozorenje kako gradu prijeti opasnost od zaraze.

“Neodvoženje komunalnog otpada s ulica Mostara znatno povećava rizik za razvoj zaraznih bolesti, bilo neuklanjanjem samih uzročnika ili posrednika koji sudjeluju u lancu prijenosa bolesti sa životinja na ljude”, priopćeno je. Zatražili su od Civilne zaštite nabavu dezinfekcijskog i drugog materijala kako bi se smanjile posljedice.

Udruga građana "Jer nas se tice" predložila je u četvrtak rješenje za nastavak odlaganja otpada na deponiju Uborak najduže do 18 mjeseci, uz uvjet da se pronađe nova lokacija za odlaganje otpada iz Mostara i više gradova Hercegovine.

O problemu odlagališta otpada u Mostaru jučer su u tome gradu razgovarala izaslanstva vodećih hrvatskih i bošnjačkih stranaka, HDZ-a BiH i Stranke demokratske akcije (SDA), te su najavila da će se u rješavanje ovoga problema  uključiti i Vlada Fedracije BiH.

Video: Ekološke udruge pozvale građane na prosvjed zbog poskupljenja odvoza otpada

Ključne riječi

Komentara 3

VO
volimnju
18:18 05.03.2020.

ajde sad svi u zagreb

PV
prcko.vita
15:52 05.03.2020.

Vozite smeće u Koprivnicu na Piškornicu. Tamo je narod toliko naivan da će se trovati smećem iz cijele regije. Dudeki pravi, nitko se ne buni a truju ih godinama.

MA
marina58
13:53 05.03.2020.

A da za rješenje i savjet upitaju našeg gradonačelnika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije