Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Panenić želi da se Slavonija približi hrvatskom prosjeku

Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/17
05.07.2017.
u 11:18

Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku zamjerio je što saborski odbori još nemaju svoje vanjske članove, pa je predsjednik Sabora Gordan Jandroković obećao da će se to napraviti do početka jesenjeg zasjedanja

Mostov Tomislav Panenić iskoristio da je danas saborsku stanku kako bi upozorio na problem nerazvijenih slavonskih županija.

Želi, kaže, da se proizvodi iz Slavonije nađu na meniju ugostitelja uz obalu.

- Tko god je došao i vidio širi kontekst toga kraja, a ne samo gradova, taj je sigurno primijetio brojne napuštene objekte i kuće te depopulaciju naselja. Ekonomskom logikom bilo bi ispravno pitati može li tako opustošeno društvo stvoriti novu dodanu vrijednost da se približi nekom prosjeku Hrvatske – rekao je Panenić te dodao kako Slavonija ima svoju odrednicu - poljoprivrednu proizvodnju.

- Ti proizvodi moraju biti na meniju njihovih turističkih i hotelijerskih lanaca, tržnica... a ne da to bude samo načelna "plavo-zelena" poveznica – poručio je Panenić.

HDS-ov Branko Hrg se pak žali na stalne radove na dionici ceste Goričan-Zagreb, te poziva mjerodavne da ispitaju što se događa na u Hrvatskim autocestama i zašto se radovi ne izvode u vrijeme kada nije turistička sezona, obzirom da je riječ o cesti preko koje turisti iz Mađarske idu u smjeru mora. To se, naglašava, događa svake godine. HSS Mladen Madjer zabrinut je za sve veći problem sela – život na rubu egzistencije. Danas se, kaže, obrađuje samo 800 tisuća hektara i 500 tisuća pašnjaka, dok je Hrvatska postala uvozni ovisnik.

Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku zamjerio je što saborski odbori još nemaju svoje vanjske članove, pa je predsjednik Sabora Gordan Jandroković obećao da će se to napraviti do početka jesenjeg zasjedanja.

Komentara 5

BU
burza
14:37 05.07.2017.

Kod nas je problem sto bi se svi htjeli obogatiti na brzinu gledammladu poljoprivrednu obitelj i veli tko oce raditi od poljoprivrede moze dobro zivjeti prosli plodovi zemlje na Hr.t u tko onda mulja

Avatar nekakav
nekakav
14:58 05.07.2017.

ajd shvatite da nitko neće raditi! u njemačku se ide da bi se dizalo socijalnu pomoć. oni koji i rade tamo, zarade taman za smještaj i hranu, to malo novca što kao uštede, s tim kupe polovni bmw, s kojim se kad dođu doma dokazuju, kako su uspjeli. tko želi raditi, radit će bilo u njemačkoj, bugarskoj, ili pak u ovoj hrvatskoj.

FI
fiberglas
14:48 05.07.2017.

Uzalud vam trud svirači. Slavonien kaputt! Project Slavonia je za nekog drugog gazdu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije