Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB U OSIJEKU

Novi detalji o obračunu SDP-ovaca: Hajduković je nedavno izostajao s posla zbog modrice na oku

Domagoj Hajduković
Patrik Macek/PIXSELL
09.06.2020.
u 17:40

Predsjedništvo SDP-a  u ponedjeljak je na hitnoj telefonskoj sjednici Mikulina isključilo iz članstva stranke i ujedno ga udaljilo s radnog mjesta višeg stručnog suradnika u Uredu predsjednika SDP-a Davora Bernardića

Tomislav Mikulin (26), osumnjičen za napad na stranačkog kolegu i prijatelja, saborskog zastupnika SDP-a Domagoja Hajdukovića, ispitan je u utorak ujutro u Državnom odvjetništvu u Osijeku i pušten da se brani sa slobode.

Kazneno je prijavljen, podsjetimo, za nanošenje tjelesne ozljede te obiteljsko nasilje, a posljedica je to njegova prvo verbalnog, a potom i fizičkog nasrtanja na Hajdukovića, i to na ulici u Osijeku u nedjelju oko 17.30 sati.

Ispitan u odvjetništvu

Mikulin je odmah u ponedjeljak izbačen iz stranke, ali je dobio i otkaz u SDP-u, gdje je radio kao viši stručni suradnik u uredu predsjednika. Bio je, naime, voditelj ureda šefa SDP-a Davora Bernardića.

– U tijeku je provođenje izvida po kaznenoj prijavi za nanošenje tjelesne ozljede i obiteljsko nasilje, a izvidi su tajni. Nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, 26-godišnjak je pušten da se brani sa slobode, budući da nema osnova za određivanje istražnog zatvora – kazao nam je Ivan Barna, glasnogovornik ODO-a Osijek. Dodao je i to da im je potrebno još vremena za utvrđivanje svih relevantnih činjenica za donošenje državnoodvjetničke odluke, o kojoj će javnost, poručuje, biti obaviještena.

Postupak ide dalje – zaključio je glasnogovornik Barna.

Policija je u nedjelju oko 17.30 sati zaprimila Hajdukovićevu telefonsku prijavu da ga je, kako je nakon napada priopćila PU osječko-baranjska, “na ulici verbalno i fizički napala njemu poznata muška osoba”. Hajduković je potom zatražio liječničku pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje su mu liječnici konstatirali lakše ozljede. Iste večeri, u službene prostorije policije doveden je Tomislav Mikulin te je uhićen, a sutradan je predan u ruke pritvorskome nadzorniku.

Policija ga je danas, pak, “proslijedila” nadležnom državnom odvjetništvu. Nakon puštanja na slobodu, Mikulin je, koliko nam je poznato, napustio i Osijek. Teoretski gledano, odluka odvjetništva u njegovu slučaju može biti, kako nam pojašnjavaju upućeni, ili odbacivanje kaznene prijave ili podizanje optužnice. Domagoj Hajduković, čelnik osječko-baranjskog organizacije te stranke i član Predsjedništva SPD-a, koji bi trebao nositi i listu Restart koalicije u IV. Izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima nam nije odgovarao na pozive. Fizički obračun u vrhu najveće oporbene stranke, ni mjesec dana prije izbora, postao je, pak, glavna tema razgovora i u političkim krugovima.

Bernardić šuti

Usto, činjenica da je policija protiv Mikulina podnijela prijavu za obiteljsko nasilje, otvorila je u javnosti špekulacije da su Hajduković i on bili u ljubavnoj vezi. Nitko iz SDP-a službeno to nije komentirao. Iz policije, pak, ni jučer nisu htjeli pojasniti takvu kvalifikaciju kaznenog djela.

Kako nam kažu poznanici, Domagoj Hajduković privatni život drži strogo za sebe. U proteklih nekoliko mjeseci, pričaju nam, Hajduković je imao slomljenu vilicu, zbog čega je izostajao i s posla, a u drugom navratu na oku je imao modricu.

– Za obje je te ozljede imao objašnjenje, iako pomalo neobično. No, ne tvrdimo, naravno, da je to povezano s ovim posljednjim događajima – pričaju nam.

Predsjedništvo SDP-a ekspresno je izbacilo Mikulina iz stranke, uz poruku da njihova stranka ima nultu stopu tolerancije na nasilje te da si Mikulin, kao viši stručni suradnik u uredu predsjednika, “takvo ponašanje ne može dopustiti”.

Komentara 94

DA
dalmos721
16:26 09.06.2020.

Cuj Maras ekonomiju zavrsio, a u ekonomiju se razumje ko marko kraljevic u televiziju..

RE
RedTree
16:50 09.06.2020.

Bernardić se srozao s onim sramotnim izrazom "rektalni alpinist", Beljak s onim sramotnim tweetom o ubijanju Hrvata, a sad Bernardićeva desna ruka lema okolo ljude. Ma krasno. Ekonomski stručnjaci su im Maras, Grčić i čujem da opet vraćaju i Čačića. Oh mili Bože ekipe. Plenkoviću i Mariću neka vas.

FM
fmica
16:02 09.06.2020.

viši stručni suradnik.... možda za alpinizam...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije