Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

Ti pregovori su bili mučni i na kraju se sve svodi na fotelje

Tomislav Karamarko
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/2
19.12.2015.
u 20:34

Karamarko je podsjetio kako su rekli da se nakon izbora pobjednik ne smije ponašati kao netko tko dijeli ratni plijen - dobiva ili uzima

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je kako sukladno odlukama Predsjedništva HDZ-a i svojoj savjesti ne može bianco potpisati dokument Mosta, ocijenivši ga neuređenim ugovorom o raspodjeli plijena i fotelja. 

-Smatramo da je to jedan neuređeni i razbarušeni ugovor o koaliciji u kojem ne postoje nikakvi mehanizmi i ništa se ne zna. Sve se svodi na raspodjelu plijena, podjelu fotelja čak i u javnim poduzećima itd.-  istaknuo je Karamarko u izjavi za Hinu nakon što je izišao sa sastanka u prostorijama Mosta, gdje je sa čelnicima Mosta i SDP-a Božom Petrovom i Zoranom Milanovićem raspravljao o prijedlogu Mosta da potpišu sporazum o tripartitnoj vladi na čelu s nestranačkim premijerom ili kandidatom Mosta.

Karamarko je podsjetio kako su rekli da se nakon izbora pobjednik ne smije ponašati kao netko tko dijeli ratni plijen - dobiva ili uzima. To nije dobro, kazao je.Istaknuo je i da ne može surađivati s strankom koja je četiri godine uništavala Hrvatsku, koja negira vrijednosti na kojima počiva hrvatska država, koja za branitelje govori da su smrdljivci, u Vukovaru uvodi ćirilicu, za njih je Hrvatska slučajna država - kako ću s njima biti u koaliciji, upitao se. 

-Ne dopušta mi savjest i Bogu hvala da moje Predsjedništvo obiluje ljudima koji imaju svoju savjest i ponos. Sretan sam jer mi je pao kamen sa srca. Ti pregovori su bili mučni i na kraju se sve svodi na fotelje. Ne treba nam nikakva fotelja, bitno je kao čovjek hodati po cesti- rekao je Karamarko. Potpisivanje sporazuma SDP-u i HDZ-u dan ranije je na zajedničkom sastanku predložio čelnik Mosta Božo Petrov, a kako su čelnici dviju koalicija odbili potpisati ponuđeno dok se o tome ne očituju stranačka tijela, dao im je rok od 24 sata za odgovor.

Most je u subotu objavio "preliminarni okvir dogovora" koji je ponudio dvjema velikim koalicijama za konstituiranje Hrvatskog sabora i formiranje nove vlade, kojom bi, kako predlažu, predsjedavala konsenzusom izabrana neutralna osoba ili predstavnik Mosta. U vladi bi sjedili predstavnici HDZ-ove i SDP-ove koalicije te stručne nestranačke osobe, svi na temelju konsenzusa.Uz dužnosnika u Vladi i Saboru, konsenzusom bi se imenovali i kandidati za sva druga tijela i ustanove u nadležnosti Vlade.

 Predsjedništvo SDP-a  donijelo je odluku o prijedlogu Mosta da potpišu sporazum o tripartitnoj vladi na čelu s nestranačkim premijerom ili kandidatom Mosta, izjavio je novinarima nakon sjednice potpredsjednik stranke Zlatko Komadina, koji nije želio otkriti o kakvoj je odluci riječ.

>>Karamarko napustio sastanak sa Petrovom i Milanovićem: Nisam mogao ući u tripartitnu Vladu!

>>Što stoji u Mostovom dokumentu: Čelnici koalicija moraju se očitovati o nekoliko pitanja

Komentara 163

PI
pismeni
20:36 19.12.2015.

Tako to rade demokrščani! Bravo g. Karamarko!

BE
berogrga
20:40 19.12.2015.

Svaka čast Karamarko! Petrov sad si slaži Vladu sa onima koji ti razbijaju MOST od prvog dana i koji su te još prekjučer hračkali kad su osjetili opasnost od gubitka fotelja. Eto vam vlast Milanović, Pusić i Alex Braun, prodavajte spinove i dalje.

Avatar bushvzdhr
bushvzdhr
20:39 19.12.2015.

Živjela SMRDLJIVA TRULEŽ koalicija „MILANOVIĆ-PRGOMET“!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije