Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Istanbulska konvencija duboko poništava kršćanske korijene hrvatskog bitka '

Umjesto proklamirane stabilnosti Hrvatske, svi pokazatelji vode nas na put duboke nestabilnosti, vode nas prema nestanku hrvatskih identitetskih vrijednosti, smatra Karamarko
12. ožujka 2018. u 21:21 77 komentara 5981 prikaza
Tomislav Karamarko
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je ratifikaciju Istanbulske konvencije o kojoj se raspravljalo i na predsjedništvu HDZ-a.

Davor Ivo Stier i Andrej Plenković PISMO ČLANSTVU Oštar odgovor Stiera Plenkoviću: Uvredljivo je reći da nismo razumjeli Istanbulsku konvenciju

Karamarko u objavi s naslovom 'Istanbulska kap koja bi mogla preliti čašu' piše kako Istanbulska konvencija 'duboko poništava kršćanske korijene hrvatskog bitka'.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Franjo Kuharić, dobri hrvatski kardinal, je kazao: “Postoje neke linije s kojih se ne smijemo povlačiti, crte s kojih se ne smije uzmicati”!

Jedna od tih crta s kojih se ne smije uzmicati svakako je činjenica o identitetu i opstojnosti hrvatskog naroda na kršćanskim korijenima, a zrcali se u sljedećoj misli kardinala Kuharića: “Vjernosti kojoj smo se predali tamo u stoljeću sedmom, i koju nikada nismo iznevjerili, možemo zahvaliti što i danas postojimo kao narod hrvatski“. Druga crta s koje se ne smije nikada uzmicati je naš, obrambeni, Domovinski rat koji je iznjedrio slobodnu, demokratsku, parlamentarnu Hrvatsku.

Danas smo svjedoci brutalnih napada na ta dva počela svih počela hrvatskog suvereniteta. Istanbulska konvencija duboko poništava kršćanske korijene hrvatskog bitka, a Vijeće za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima oduzima nam pravo i spremnost braniti svoj dom, svoju vjeru, naciju i državu. Ima li bilo koja politička nomenklatura moralno pravo poništiti ta dva stožerna kamena identiteta i opstojnosti Hrvatske i hrvatskog naroda? Imaju li na to pravo oni koji se diče demokršćanstvom i koji se pozivaju na predsjednika Tuđmana i Domovinski rat, a zapravo zbog svojih politikantskih probitaka dopuštaju urušavanje temelja hrvatske opstojnosti?

Umjesto proklamirane stabilnosti Hrvatske, svi pokazatelji vode nas na put duboke nestabilnosti, vode nas prema nestanku hrvatskih identitetskih vrijednosti! Hoćemo li onima koji dolaze iza nas ostaviti identitetski kaos? Istanbulska konvencija je kap koja bi mogla preliti čašu!"

sabina glasovac GLASOVAC: HDZ nije protiv Istanbulske konvencije, Plenković želi pokazati mišiće Hrvoje Zekanović Zekanović: Neće se njenim usvajanjem ništa dogoditi preko noći, to je sistem kuhanja žabe u hladnoj vodi Branka Žigante Živković 'Rodno utemeljeno nasilje vidi se u svakom sudskom spisu'
Mirta Šurjak
Okrila na Instagramu
Dramatični dani za Mirtu Šurjak: Dio njezine obitelji u teškom je stanju
mr. sc. Tomislav Matković
INTERVJU
Kvalitetom u izvoz: Vrijeme lockdown-a iskoristili su za ubrzani razvoj novih proizvoda
  • droza:

    Ha,ha,ha,ha! Dakle, ovaj doista nema obraza. 2014.godine, HDZ od tadašnje ministrice Milanke Opačić traži upućivanje u saborsku proceduru, a potom i ratifikaciju Istambulske konvencije. I to bez ikakvih rezervi i uvjeta. Znači, Karamarkov HDZ.

  • ildefonsa:

    Rastava također teško poništava kršćanske korijene hrvatskog bitka...

  • lipa75:

    Našla se prava moralna veličina da priča o kršćanskim vrijednostima. Karamarko se dvaput ženio, a tek drugi put crkvenim brakom. S obzirom da nije bio crkveno vjenčan nije niti djecu iz prvog braka mogao krstiti jer mu prva supruga nije ... prikaži još! bila kršćanske vjeroispovjesti (ako je to kojim slučajem napravio tada je počinio još veći crkveni grijeh). Ne znam do kada ćemo biti slijepi da nam se ovakve spodobe prodaju pod vjernike i domoljube. Samo im je do naših glasova i novca. Vrijeme je da konačno progledamo i izaberemo istinske vođe, a ne ove koji se rastaju, više puta žene, nisu služili Hrvatsku vojsku i sl.