Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SASTANKA

Glogoški: Šator je još uvijek ovdje. Uklonit ćemo ga kad procijenimo da je vrijeme

glogoški i karamarko
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/15
18.04.2016.
u 14:11

Karamarko je zahvalio predstavnicima branitelja "na njihovu strpljenju, njihovu trpljenju što se zadnjih godina obezvrjeđuje Domovinski rat"

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i predstavnici osam ministarstava jutros su u Ministarstvu branitelja održali sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga radi rješavanja problema i statusa hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. U izaslanstvu Vlade bili su i ministri obrazovanja Predrag Šustar, rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, poduzetništva Darko Horvat, kao i resorni ministar Tomo Medved, zamjenici i pomoćnici ministara te Đuro Glogoški i Josip Klemm.

Ministar Medved sastanak je ocijenio konstruktivnim.

– Gospodin Karamarko i kolege ministri informirani su o stanju u Ministarstvu branitelja, izneseni su konkretni prijedlozi. Svi su izrazili spremnost i želju za rješavanjem problema. Želimo poslati jasnu poruku braniteljima i njihovim obiteljima kako je ova Vlada prepoznala njihove probleme i da su se počeli rješavati. Svi će aktivno djelovati po tim pitanjima u svojim resorima. Objedinjavanje svih prava u jedan zakon, izmjena Zakona o mirovinama, intenziviranje traženja nestalih osoba, izrađivanje modela za stambeno zbrinjavanje, poboljšavanje životnih uvjeta branitelja koji nisu u statusu ratnih invalida, samo su neka od prioritetnih područja – rekao je ministar Medved.

Na pitanje novinara o mogućim rokovima kazao je da mu je o tome teško govoriti jer je "temelj za rješavanje sustavna analiza stanja". 

Đuro Glogoški, predsjednik udruge stopostotnih HRVI­-a I. skupine i jedan od vođa braniteljskog prosvjeda, izrazio je zahvalnost ministru Tomi Medvedu na organizaciji sastanka.

– Za razliku od protekle četiri godine, sada postoji volja za rješavanjem problema. U vrlo kratkom roku napravljeni su veliki pomaci iako su ciljevi još daleko. Dogovorena je suradnja, a to je ono što želimo, da branitelji imaju svoje mjesto u društvu, a Domovinski rat u povijesti Hrvatske. Imat će mogućnost raditi i dati svoj doprinos. Rješenja koja se nude zadovoljit će branitelje – uvjeren je Glogoški, koji na pitanje novinara kada bi se šator mogao ukloniti nije ponudio konkretan odgovor.

– Svjesni smo da se problemi neće riješiti preko noći, ali je šator je nakon 548 dana još uvijek ovdje. Uklonit ćemo ga kad procijenimo da je vrijeme – kazao je.

Svjestan je da će mu šator još neko vrijeme biti pod prozorom i ministar Medved.

– O uklanjanju šatora prosudit će branitelji, to će se dogoditi kada se za to steknu uvjeti. Neki od njih već sudjeluju u radnim skupinama Ministarstva branitelja na rješavanju problema – rekao je ministar.

Potom se novinarima obratio prvi potpredsjednik Karamarko, pa je zahvalio predstavnicima branitelja "na njihovu strpljenju, njihovu trpljenju što se zadnjih godina obezvrjeđuje Domovinski rat".

– Razgovarali smo, na trenutke, u ne previše romantičnom tonu, ali zadovoljan sam sastankom. Ova Vlada želi rješavati probleme. S obje strane stola bili su isti ljudi jer su i s naše strane branitelji. Ne dajemo lažna obećanja, ne stječem ovdje jeftine političke poene, došli smo ovdje još jednom saslušati probleme i dogovoriti se kako ćemo ih rješavati na dnevnoj bazi – kazao je Tomislav Karamarko.

Karamarko je prije sastanka zapalio svijeću i položio vijenac ispred spomenika preminule hrvatske braniteljice Nevenke Topalušić te se rukovao s Đurom Glogoškim i Markom Radošem.

>> Tomo Medved: O uklanjanju šatora odlučit će branitelji, ja ću rješavati njihove probleme

Komentara 98

DU
Deleted user
14:51 18.04.2016.

jako liči na ranč u seriji dalas ,jedna velika i jedna manja zidana zgrada , u savskoj su podigli čerge jer su jeftinije i nisu strane domoljubima,trebalo bi ih ograditi i usmjeravati turiste nek se dive hrvatskoj kulturi.samo je pokojni gadafi spaval pod šatorom u gradovima.da su to napravili negdje u vukovoj šumi gdje i pripadaju , ne u zagrebu , evropskom zagrebu gdje se uvijek cijenila bečka škola ponašanja. sramota.

SA
Sabomerzel
13:19 18.04.2016.

Još samo otadzbina čita ovo memorsndum glasilo

SA
Sabomerzel
13:19 18.04.2016.

Nisu ovo iblerovci aktivni nego ocbjegli na traktorima u otadzbinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije