Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLANOVI Grad ne odustaje od svog nauma

Tomislav Jukić: Projekt Šibenik ipak nije zastao

11.12.2008.
u 15:49

ŠIBENIK – Projekt Šibenik, jedan od kapitalnih projekata razvoja posrnule gradske privrede, koji se sastoji od šest potprojekata, Obonjan rivijera, Hotel Šibenik, Sportski kompleks Šibenik i revitalizacije četiriju gradskih tvrđava, prema mišljenju mnogih Šibenčana, sporo se ostvaruje.

Projekt nije stao
Nejasan status projekta Obonjan i misteriozni ugovor grada i Orco grupe, koji se na uvid može dobiti samo dva sata dnevno, pompozno najavljivana gradnja megamarine i hotelskog kompleksa na poluotoku Mandalini, koji je tek u povojima, ili derutne gradske tvrđave, idu na žalost u prilog gradskim špekulacijama.

– Odmah bi naglasio da projekt nije zastao i da će se potpuno realizirati. Međutim, zbog njegove opsežnosti i velike dokumentacije odvija se poprilično sporo i nije određen rok ostvarenja. Grad Šibenik nije jedini mjerodavan za davanje dozvola vezanih uz projekte. U to su uključene različite državne institucije, s kojima stalno pregovaramo kako bi budući investitori uz što manje problema ušli u pojedine projekte – kazao je šibenski dogradonačelnik Tomislav Jukić.

Obonjan Rivijera, prema njegovim riječima, ide sukladno ugovoru grada i Orco grupe.

– U stalnom smo kontaktu s Milanom Arnautovićem, njihovim predstavnikom za pitanja vezana uz Obonjan i ne znamo ništa o eventualnom povlačenju iz projekta. Naprotiv, izgleda da je Obonjan jedan od rijetkih Orcovih projekata koji će unatoč globalnoj krizi ipak opstati.

Gradnja hotela i megamarine na Mandalini također je u pripremnoj fazi, a potpisan je i ugovor s prvim ulagačem, iako postoji mogućnost da se zbog financijske krize prolongira za godinu dana – naglašava dogradonačelnik Jukić.

Tvrđave sa sadržajem
Pitanje gradskih tvrđava, smatra Jukić, iznimno je delikatno.

Smatra da je cilj ne samo sanirati utvrde i pretvoriti ih u vidikovce, nego i ponuditi kvalitetan sadržaj kako bi bile posjećene cijele godine.

– Suvenirnice, ugostiteljski objekti i prezentacija bogate šibenske povijesti bili bi idealan sadržaj. Čekamo konzervatorske smjernice, kao polazište, bez koji se i ne može započeti s natječajem – kaže šibenski dogradonačelnik Tomislav Jukić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije