Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgoda primjene

Tomašić oštro u EP-u: Hrvatski jezik ne smije biti tretiran kao drugorazredni!

Ruža Tomašić
Foto: Screenshot Youtube
1/2
26.02.2014.
u 18:59

Tomašić je rekla da smatra kako je godina dana dovoljno prijelazno razdoblje

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić danas je na plenarnoj sjednici oštro prosvjedovala zbog prijedloga odluke EP-a kojom se odgađa puna primjena hrvatskog jezika u toj instituciji.

"Hrvatski je službeni jezik Unije i ne smije biti tretiran kao drugorazredni!", poručila je Ruža Tomašić na Twitteru.

Tomašić je rekla kako smatra da je godina dana od ulaska Hrvatske u Europsku uniju do konstituirajuće sjednice sljedećeg saziva parlamenta sasvim dovoljno prijelazno razdoblje da se osigura potpuna pokrivenost parlamenta hrvatskim jezikom.

>> Ako Ruža hoće dva mjesta, mora s europučanima

Komentara 27

OS
osica
19:52 26.02.2014.

Da, dosta je bilo. Ako se EU busa u prsa demokracije, jednakosti uvažavanja svih članica red je da to pokažu implementacijom hrvatskog jezika nakon godine dana, bez ikakvog produžavanja.Zar to ostalim našim parlamentarcima ne smeta, ili im je svejedno. Ružaža ima pravo, sviđalo se to nekom ili ne. Bez nje ne bismo to ni znali i treba joj za to odati priznanje. Glas iz Hrvatske za Hrvatsku u EU" Jezik je bogatstvo svakog naroda, pa neka bude i hrvatskog i nek se to zna i u EU.

Avatar tajar
tajar
20:09 26.02.2014.

Nakon godine dana, netko im je to morao reći!

M3
Miške 3
19:09 26.02.2014.

Bravo Rkuža, svaka ćast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije