Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štrajk glađu

Toma Nikolić posustao i pristao primati infuziju

Tomislav Nikolić
REUTERS/PIXSELL
Autor
Zorana Bajt
19.04.2011.
u 22:04

Šešeljev će kum i dalje štrajkati, ali samo glađu, iako Tadić ne kani udovoljiti njegovu zahtjevu i ranije raspisati izbore

Moj štrajk glađu i žeđu treba shvatiti kao malo rigorozniji post. Cilj mi nije samoubojstvo, počet ću primati infuziju po savjetu liječnika jer su mi se nalazi bubrega pogoršali. Štrajkat ću koliko god bude trebalo, ali neću ugroziti svoj život – izjavio je jučer bivši radikal i predsjednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić na konferenciji za novinare koju je, kako prenosi Blic, održao u svojoj bolničkoj sobi.

Ucjena cijelog naroda

Šešeljev kum također je najavio da će se sutra pričestiti. Nikolić je u subotu počeo štrajk glađu i žeđu tražeći raspisivanje izvanrednih izbora, a iste je večeri iz zgrade parlamenta, nakon što mu je pozlilo, prebačen u KBC Novi Beograd. Većina srbijanskih političara i analitičara smatra da je Nikolićev štrajk politički cirkus. Nikolić traži da se izbori održe u prosincu 2011., a vlada ih kani raspisati za siječanj 2012. Predsjednik Srbije Boris Tadić, koji je na početku štrajka posjetio Nikolića, kazao je da ne namjerava raspisivati izvanredne izbore.

– Da je Šešelj sada u Srbiji, čini mi se da bi primijenio upravo ovu metodu koja je, zapravo, čisti politički cirkus. Ako na vlasti budemo imali ovakve ljude, koji se nelegitimnim i politički stupidnim metodama služe za to da datum izbora bude mjesec dana prije, vjerujem da se mnogo bolje neće ponašati ni kad budu na vlasti – izjavio je beogradski sociolog Ivan Kuzminović za Radio slobodnu Europu (RFE). Bivši predsjednik Ustavnog suda Srbije Slobodan Vučetić izjavio je za novosadski Dnevnik kako se može dogoditi da Srbija u prosincu ne dobije status kandidata za EU zbog Nikolićeva štrajka. – Vlast ima racionalne razloge kad datum izbora povezuje s dobivanjem statusa kandidata. Nikolićev štrajk je ucjena cijelog naroda, države. Ozbiljno sam zabrinut zato što je riječ o inatu velike stranke koja je jako žedna i željna vlasti – ocijenio je Vučetić. Ured šefice europske diplomacije Catherine Ashton Beograd je pozvao da razlike rješavaju normalnim političkim procesima.

Kandidati u prosincu

– Srbija nije razumjela poruke koje su u Beograd donijeli predsjednik Europske komisije Barroso i ostali dužnosnici. Izgleda da Srbija nije posvećena strateškom cilju da dobije status kandidata u prosincu koji je, da citiram Barrosa, na dohvat ruke. Srpska napredna stranka ovim želi poslati poruku Bruxellesu da je u Srbiji opći kaos – izjavio je za RFE Jelko Kacin, izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju.

Jučer je u Beogradu boravio i ruski šef diplomacije Sergej Lavrov koji je izjavio da je Nikolićev štrajk unutrašnje pitanje Srbije te pozvao sve političke stranke da se ponašaju u zakonskim okvirima.

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar ludi kekec
ludi kekec
21:27 20.04.2011.

koji je ovo idiot... mogao bi tako štrajakti doživotno - uz sarmicu i kobase

DU
Deleted user
22:13 19.04.2011.

Koga uopće zanima kaj se događa sa Šešeljevim kumom...?! Ovaj članak je apsolutno nepotreban...

OB
-obrisani-
08:31 20.04.2011.

ha ha ha ha ha ha,koji štrajk glađu i žeđu.kukavica je bio i ostao.nemaju oni muda da bi tak nešto napravili do kraja.kukavica,hahahaahahahahahaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije