Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nudi nagrađena vina

Tolušićevo vino zove se Anđeo s greškom, možete ga kušati za 125 kuna

Rezovac: Istražitelji odvode Tomislava Tolušića iz vinarije Apolitico
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/10
07.07.2022.
u 15:29

Pod imenom Apolitico nudi se više sorata po cijenama od 70 kuna na više. Vino Čaruga nagrađeno je srebrnom medaljom, kao i Apolitico chardonnay.

Tomislav Tolušić, bivši ministar u Vladi Andreja Plenkovića, našao se na meti istražitelja zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti, vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru. Policijski istražitelji stigli su jutros u njegovu kuću u Virovitici, neslužbeno zbog poticaja koje je dobio za svoju vinariju otvorenu nakon odlaska s ministarske dužnosti, a potom su se uputili i u samu vinariju u kojoj je proveden pretres. 

VIDEO: Tolušićevo vino Anđeo s greškom možete kušati za 125 kuna

Vinarija danas nudi vina nagrađena i Decanterovim medaljama. Na primjer, Apolitico graševina i Apolitico rose osvojili su brončane medalje na Decanter World Wine Awards ove godine. Jedno od vina je Anđeo s greškom berba 2020., crno i bijelo, koja u web shopu stoje 125 kuna, i također su nagrađena broncom. Bijeli Anđeo s greškom mješavina je 90 posto graševine i deset posto chardonnaya. Pod imenom Apolitico nudi se više sorata po cijenama od 70 kuna na više. Vino Čaruga nagrađeno je srebrnom medaljom, kao i Apolitico chardonnay.

VIDEO Rezovac: Istražitelji odvode Tomislava Tolušića iz vinarije Apolitico

Osim njega osumnjičena je još jedna osoba, a o svemu se oglasio i EPPO.

- U suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, EPPO provodi hitne dokazne radnje danas, 7. srpnja 2022. godine, u Hrvatskoj. Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija - navodi EPPO.

Za Večernji list je Tomislav Tolušić u travnju prošle godine ekstenzivno pričao o detaljima svog biznisa, a detalje možete pročitati OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 2

KI
kiselovrhnje
16:08 07.07.2022.

Kako se super uklopila ova ugljena fasada sa kricavo narancastim stupovima, melem za oci

5S
505.scrtom
15:43 07.07.2022.

naš pravi anđeo sa greškom ,živjeli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije