Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOMOĆNA PRESUDA

Tolušićevi ljudi nezakonito smijenili ravnateljicu bolnice

Mirjana Peček
Foto: Virovitičko-podravska županija
18.12.2019.
u 09:22

Prema presudi, bolnica Mirjanu Peček mora vratiti na posao ili joj isplatiti plaće u ukupnom iznosu od pola milijuna kuna

Mirjana Peček nezakonito je smijenjena s dužnosti ravnateljice Opće bolnice u Virovitici, pravomoćno je presudio Županijski sud u Rijeci i bolnici naložio da ravnateljicu vrati na posao.

Peček je naprasno smijenjena lani u travnju, i to samo dvije godine od imenovanja na čelno mjesto virovitičke zdravstvene ustanove. Potvrdila nam je kako je ovih dana dobila pravomoćnu presudu.

"Zadovoljna sam presudom jer se na kraju pokazalo da ne stoje sve one optužbe o lošem poslovanju bolnice koje su bile glavni razlozi za moju smjenu. Presuda je potvrda da smo dobro radili, što je satisfakcija i za sve zaposlenike bolnice", kratko je u srijedu komentirala Peček.

Premda to izrijekom ne piše, presuda obvezuje bolnicu da bivšoj ravnateljici mora isplatiti najmanje 20 plaća. Neslužbeno se procjenjuje kako je ukupno riječ o bruto iznosu od čak pola milijuna kuna.

Peček je smijenjena lani u travnju nakon sukoba s virovitičkim županom Igorom Androvićem (HDZ), koji je kadar bivšeg potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića. U bolničkim kuloarima tada se pričalo kako su je odlučili maknuti jer je bila neposlušna i nije htjela slijepo izvršavati županove naloge.

Da ne stoje razlozi za smjenu koje je Upravno vijeće bolnice navelo, potvrdili su Općinski sud u Virovitici i Županijski sud u Rijeci. Smijenjena je zbog "nezadovoljavajućih rezultata poslovanja" i "usmenih upozorenja na brojne nepravilnosti".

No, sudovi su zaključili kako baš ničim nije dokazano da je bolnica poslovala loše, niti je dokazano da su ravnateljicu upozoravali na nepravilnosti.

Niti jedan dokaz ne ide u prilog tim tvrdnjama Upravnog vijeća bolnice, zaključeno je u pravomoćnoj presudi.

Komentara 4

DU
Deleted user
09:42 18.12.2019.

Još je dobro i prošla. Može biti sretna što je nisu pronašli negdje mrtvu i konstatirali samoubojstvo kako to inače rade.

DU
Deleted user
09:28 18.12.2019.

Samo glasajte za HDZ i automehaničari će vas liječiti! Ovi su odlučiti zatrti sve hrvatsko, HDZ treba zaustaviti i iseliti u njihovu stvarnu domovinu!

DA
danijelrukavina4
10:04 18.12.2019.

Gospođo Mirjana, u javnost sa razlozima svoje smjene. Ako znate da ste neopravdano smijenjena ( iskreno između vas i Tolušića, čini mi se da mi vi ipak djelujete poštenije, ali nkad se ne zna ), izađite slijedeće godine na izbore i pometite pod i sa Tolušićima, i sa Đakićima i sa Kirinima i ostalim Daltonima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije