Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tolušićevi ljudi nezakonito smijenili ravnateljicu bolnice

Prema presudi, bolnica Mirjanu Peček mora vratiti na posao ili joj isplatiti plaće u ukupnom iznosu od pola milijuna kuna
18. prosinca 2019. u 09:22 4 komentara 1208 prikaza
Mirjana Peček
Foto: Virovitičko-podravska županija

Mirjana Peček nezakonito je smijenjena s dužnosti ravnateljice Opće bolnice u Virovitici, pravomoćno je presudio Županijski sud u Rijeci i bolnici naložio da ravnateljicu vrati na posao.

Srećko Jelinić ispred Trgovačkog suda NEPRAVOMOĆNA PRESUDA ZA AFERU INDEKS 7 Bio kandidat za suca Ustavnog suda, a sada osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog mita

Peček je naprasno smijenjena lani u travnju, i to samo dvije godine od imenovanja na čelno mjesto virovitičke zdravstvene ustanove. Potvrdila nam je kako je ovih dana dobila pravomoćnu presudu.

"Zadovoljna sam presudom jer se na kraju pokazalo da ne stoje sve one optužbe o lošem poslovanju bolnice koje su bile glavni razlozi za moju smjenu. Presuda je potvrda da smo dobro radili, što je satisfakcija i za sve zaposlenike bolnice", kratko je u srijedu komentirala Peček.

Premda to izrijekom ne piše, presuda obvezuje bolnicu da bivšoj ravnateljici mora isplatiti najmanje 20 plaća. Neslužbeno se procjenjuje kako je ukupno riječ o bruto iznosu od čak pola milijuna kuna.

Peček je smijenjena lani u travnju nakon sukoba s virovitičkim županom Igorom Androvićem (HDZ), koji je kadar bivšeg potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića. U bolničkim kuloarima tada se pričalo kako su je odlučili maknuti jer je bila neposlušna i nije htjela slijepo izvršavati županove naloge.

Hrana Hrana povezuje Sanjate o kolačima kakve su pekle naše bake? Gdje kupiti vrhunske sastojke?

Da ne stoje razlozi za smjenu koje je Upravno vijeće bolnice navelo, potvrdili su Općinski sud u Virovitici i Županijski sud u Rijeci. Smijenjena je zbog "nezadovoljavajućih rezultata poslovanja" i "usmenih upozorenja na brojne nepravilnosti".

No, sudovi su zaključili kako baš ničim nije dokazano da je bolnica poslovala loše, niti je dokazano da su ravnateljicu upozoravali na nepravilnosti.

Niti jedan dokaz ne ide u prilog tim tvrdnjama Upravnog vijeća bolnice, zaključeno je u pravomoćnoj presudi.

HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • Mimosvit:

    Još je dobro i prošla. Može biti sretna što je nisu pronašli negdje mrtvu i konstatirali samoubojstvo kako to inače rade.

  • MB365:

    Samo glasajte za HDZ i automehaničari će vas liječiti! Ovi su odlučiti zatrti sve hrvatsko, HDZ treba zaustaviti i iseliti u njihovu stvarnu domovinu!

  • danijelrukavina4:

    Gospođo Mirjana, u javnost sa razlozima svoje smjene. Ako znate da ste neopravdano smijenjena ( iskreno između vas i Tolušića, čini mi se da mi vi ipak djelujete poštenije, ali nkad se ne zna ), izađite slijedeće godine na izbore ... prikaži još! i pometite pod i sa Tolušićima, i sa Đakićima i sa Kirinima i ostalim Daltonima.